Aalbessen snoeien

Aalbessen zijn een geliefde tuinplant in Nederland. Ze zijn zeer strikt en veeleisend met betrekking tot hun groeipatroon, maar met de juiste teelt hebben ze veel voordelen. Hiernaast maken de smakelijke vruchten de aanplant alleen maar beter. Omdat de bessen rechtstreeks afgestaan worden aan de consument, is snoeien een noodzakelijke bezigheid om een gezonde oogst te behalen.

Hoe Snoei Je Aalbessen?

Aalbessen kunnen behoorlijk exuberant groeien en het is belangrijk om te weten wat je precies te doen hebt. Deze planten hebben het ​​gedrag om in elke richting te linken; als deze groei onbeheerst blijft, zou dit het aantal vruchten verminderen als gevolg van een lage zon- en luchttoegang. Daarom is het het beste om in het voorjaar met het proces te beginnen. Als je de planten snoeit, zet je de grond toe de juiste sterke genen voor de toekomst.

Je kunt de planten snoeien met behulp van een stevige, schone, bevestigde takkenschaar. Haal je vingers door de takken om te bepalen waar je gaat knippen, en knip alles wat langer is dan drie of vier centimeter ( 1,5 of 2 inch). Kies de schaarscheden die het meest optimaal zullen presteren. Deze gereedschappen moeten gepatenteerde handgrepen hebben om uw handen te beschermen, plus de scharen moeten verticaal worden gemaakt zodat ze gemakkelijker te gebruiken zijn. Ook moet je met een langere steel kunnen knippen voor de bovenste takken die buiten je bereik liggen.

Voor het snoeien, is het belangrijk om een aantal regels te volgen. Verwijder altijd dode takken om interne invloed tegen te gaan. Maak een gespreide, vrijgemaakte achtergrond om het licht vrij te laten stromen. Doe geen drastische snoei in de winterperiode voor het verkrijgen van nieuwe planten, omdat de planten erg gevoelig zijn voor temperatuursveranderingen. Vermijd ook meerdere snoeibeurten achtereen, want dit zou de gigantische uitvoering van aalbessen verzwakken.

Voor- en Nadelen Van Aalbessen

Aalbessen passen goed bij de meeste tuinen. Ze verlangen slechts een minimale aandacht, jarige snoei houdt het patroon en verhoogt de oogst. Er zijn echter ook wat nadelen. Ze verlangen veel zonlicht om optimaal te doen, en als er te veel schaduw valt, zal dit aan de groei en vruchtvorming ten koste gaan. Ook hebben ze perioden waarin ze een lange rustperiode doorbrengen, wat betekent dat je de planten het hele jaar moet bemonsteren voor ziekten en plagen. Door de ziekte besmettelijke structures van het veelvoudig klemmend leven, kleven aan invasie van het bedwingen die schadelijk zijn voor de oogst.

Samenvatting

Aalbessen kunnen een echte profit-oogst opleveren als je weet hoe je het moet snoeien. Hoewel dit de voorbereiding, organisatie en tijd kan kosten, het resultaat is een gezonde groeiende plant verspreid met verse volmaakte fruit, Die je van jaar tot jaar kunt verbeteren. Neem de tijd om de vruchten te leren kennen, zodat je alles kunt doen wat nodig is om een lonende oogst te krijgen. Snoeien zal het productief leven van je aalbessen verlengen.

Plaats een reactie