Aucuba japonica snoeien

Aucuba japonica, ook wel Japanse kalebas genoemd, is een kleine kleine evergreen struik met mooie, donkergroene bladeren.De struik kan een vorm krijgen van ronde, torenhoge bulten of een lage haag. Aucuba japonica komt vooral voor in voedselbos, tuin en park.

Hoe snoei je Aucuba japonica het beste?

Om ervoor te zorgen dat je Aucuba japonica mooi gesnoeid en gezond blijft, is het belangrijk dat je het op de juiste manier snoeit. Hieronder staan een aantal snoeitips om je hierbij te helpen:

Tijdstip van snoeien

De beste tijd om je Aucuba japonica te snoeien is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Zo voorkom je dat je de nieuwe groei bij het snoeien beschadigt. Als je laat in het seizoen snoeit, kun je er echter voor zorgen dat je de schade beperkt die geconstateerd is tijdens het groeiseizoen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.50
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Snoeien van de takken

Om de meest natuurlijke vorm te behouden, dienen de takken regelmatig gesnoeid te worden, om de groei en ontwikkeling te bevorderen. Er moeten gecontroleerd ensecateurs te gebruiken die scherp en schoon zijn. Alle takken die zijn overgebleven na het snoeien, moeten worden verwijderd om de luchtstroom te verbeteren. Bij het snoeien moeten staken op enige afstand van de hoofdstam worden gesneden, in plaats van volledig te worden verwijderd.

Snoeien van de Toppen

De toppen van het bovenste gedeelte van Aucuba japonica dienen periodiek gesnoeid te worden om er voor te zorgen dat de struik zo klein mogelijk blijft. Bij het snoeien is het belangrijk dat de toppen op de juiste manier worden gesneden, om schade te voorkomen. De aanbevolen methode om dat te doen is het gebruik van een schaar om zachte toppen voorzichtig bij elkaar te knippen.

Gereedschappen

Een goed gesneden tuinschaar of een secateur is ideaal om je Aucuba japonica te snoeien. Het is belangrijk dat je scharen of secateurs regelmatig oliest om ze in goede staat te houden. Gedetailleerdere sneden vereisen een schaar met gebogen of rechte punten. Bij het snoeien is het ook belangrijk dat je handschoenen draagt om je handen te beschermen tegen spinnen, insecten of doorns.

Conclusie

In conclusie is Aucuba japonica een mooie evergreen struik met donkergroene bladeren. Om ervoor te zorgen dat deze struik gezond blijft, is het belangrijk dat je deze op de juiste manier snoeit. De beste tijd hiervoor is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Om je Aucuba japonica te snoeien heb je een goed gesneden tuinschaar of een secateur nodig. Met de bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je Aucuba japonica gezond en mooi blijft!

Plaats een reactie