Bolacacia Snoeien

Bolacacia, geplant met zijn mooie bladvormen, zal zonder het juiste onderhoud nogal verstikkend en slecht gevormd kunnen zijn. Daarom moet je Bolacacia periodiek snoeien om het gezond en aantrekkelijk te houden. In dit artikel zullen we kijken naar de technieken die je nodig hebt om Bolacacia te snoeien. We zullen ook bespreken wanneer het het beste is om Bolacacia te snoeien, welke gereedschappen je het beste kunt gebruiken en tips die je kunt gebruiken bij het snoeien van Bolacacia.

Wanneer is het tijd om Bolacacia te snoeien?

Bolacacia kan het beste wegensnoei of top-snoei worden gedaan als het nieuwe groei begint te verschijnen aan het einde van de winter. Dit is de beste tijd om Bolacacia te snoeien, omdat de nieuwe groei vaak veel steviger is dan de oudere groei, dus het zal minder schade toebrengen aan de plant. Als je Bolacacia eerder snoeit, is er meer kans op schade en valt er meer blad af. Je moet ook controleren op verdorde of afgebroken takken. Snoei deze takken af als je erop let, het hele jaar door.

Hoe Bolacacia snoeien?

Het eerste wat je moet doen is je gereedschap klaarzetten. Er zijn enkele gespecialiseerde snoeigereedschappen voor Bolacacia beschikbaar, maar een normale takkenschaar zal volstaan. Zorg ervoor dat uw gereedschap schoon en scherp is, zodat u schade aan de plant kunt voorkomen. Als u klaar bent met uw gereedschap, kunt u de Bolacacia inspecteren op dode takken, verdorde bladeren en overbodige twijgen en takken. Begin bij de basis van de plant en je kunt de takken waarvan je op die locatie af moet, makkelijk herkennen. De takken die je sowieso moet afknippen zijn degenen die elkaar kruisen of teveel hebben verweven. Knip de twijgen ook schuin af boven de knoppen, om schade te voorkomen.

Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67
GARDENA THS 500/48 Telescopische Heggenschaar (gemotoriseerd) - 48 cm Meslengte - 25 mm Tandmes opening
Coolblue.nl
Met de Gardena THS 500/48 heggenschaar kunt u hoge heggen eenvoudig en veilig snoeien vanaf de grond.Waar is de heggenschaar voor geschikt?Met de elektrische telescopische heggenschaar THS 500/48 kunt u zonder ladder probleemloos hoge heggen snoeien. Deze haagschaar van Gardena beschikt over een telescopische steel en is daarmee ideaal voor het snoeien van hoge hagen vanuit een veilige staande positie op de grond. Dankzij de telescopische steel kan deze haagschaar worden verlengd tot 3 meter werkbereik. Een kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk. Dankzij de ergonomisch gevormde handgreep ligt de haagschaar prettig en veilig in de hand in elke snoeisituatie. Dit garandeert moeiteloos en prettig werken. Door de nieuwe mes-geometrie en lasergesneden precisiemessen wordt het snoeimateriaal vastgezet waardoor je efficiënt en snel kan snoeien. Gesnoeid materiaal slipt minder vaak en ook de resten worden gemakkelijker weggesnoeid. Dankzij de grote mesopening zijn ook dikkere takken in hagen geen enkel probleem. Deze elektrische haagschaar is voorzien van een hoogwaardige, krachtige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal, zonder lastige blokkeringen en onderbrekingen. Uw veiligheid is belangrijk voor Gardena. De mesbescherming op het uiteinde van het mes beschermt de gebruiker tegen terugslag als er dicht bij de grond wordt gesnoeid en beschermt het mes tegen schade. Een kabelontlasting voorkomt dat het verlengsnoer per ongeluk kan loskomen.Belangrijkste specificaties: Telescopische steel waarmee de heggenschaar kan worden verlengd tot 3 m werkbereik De kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk Voorzien van een hoogwaardige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal Gewicht: 4.1 kg Garantie:Er zit twee jaar garantie op de (elektrische) Gardena heggenscharen....
€ 164.00

Verzorging na het snoeien

Nadat u klaar bent met uw Bolacacia snoeien, moet u er zeker van zijn dat de plant de juiste verzorging krijgt. Als u Bolacacia in de zomer snoeit, dan moet de plant eerst water krijgen. Als u Bolacacia in de winter snoeit, dan moet de plant goed gewaterd worden na het snoeien. Ook moet u ervoor zorgen dat na het snoeien de plant voldoende licht krijgt, dus hou als u bomen heeft staande bij uw Bolacacia’s, de afstand tussen de bomen en de Bolacacia’s klein, zodat deze voldoende licht krijgen. Vermijd het gebruik van meststoffen in de weken na het snoeien om schimmelziekten te voorkomen.

Conclusie

Snoeien van Bolacacia is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van Bolacacia’s. Als het juist wordt gedaan, kan het de groei en de vorming van de Bolacacia bevorderen. Als je weet hoe je Bolacacia moet snoeien, wat de juiste gereedschappen zijn en wanneer het het beste is om Bolacacia te snoeien, dan kan je Bolacacia gezond en aantrekkelijk houden. Zorg ervoor dat je je Bolacacia’s na het snoeien goed verzorgt om schimmelziekten te voorkomen. Gebruik de tips van dit artikel en je Bolacacia zal zo kunnen bloeien als ze verdient.

Plaats een reactie