Snoeien van Brem

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van Brem. Door het regelmatig te snoeien, is het mogelijk om de Brem in goede conditie te houden. Snoeien helpt de boom te produceren zoveel mogelijk fruit en helpt bij het voorkomen dat de takken te zwaar worden en overhangen. Het is een taak die men redelijk eenvoudig kan uitvoeren met enkel eenvoudig gereedschap. In dit artikel gaan we dieper in op het zo snoeien van Brem.

Hoe snoei je Brem?

Brem kan het beste gesnoeid worden in de vroege lente, tussen februari en april. Genees de Brem door eventuele zieke of beschadigde takken te snoeien. Daarna kan je beginnen met het vormsnoei. Dit doe je door takken te verwijderen die te dicht boven andere takken staan, takken te verwijderen die te scherp afbuigen, maar ook afgebroken takken. Verwijder verder takken die te ver in de boom steken en takken die de vorm van de boom verstoren. Als de Brem jonger dan 5 jaar is, kun je de bovenste takken wat korter maken voor het stimuleren van het produceren van fruit.

De meeste Bremrassen produceren jaarlijks overvloedig fruit, maar het is wel belangrijk om te weten dat snoeien geen invloed heeft op het aantal vruchten, alleen maar uiterlijk!

Wat is het beste snoeigereedschap?

Het beste gereedschap voor het snoeien van Brem is een goede, scherp en stevig paar uitgevoerde of gezoomde takkenscharen. Gebruik de scharen om de takken goed af te knippen. Hiermee kan je precieser werken dan met het gebruik van een snoeischaar. Let er ook op dat je het gereedschap schoon houdt om infecties te voorkomen en om meer preciezer te snoeien.

Hoe kun je de Brem in model houden?

Naast vormsnoei, is het belangrijk om de Brem zo in model te houden, dat de uiteinden van de takken allemaal even hoog zijn. Dit kan bereikt worden door jaarlijks het uiterlijk van de boom positief te verbeteren met een licht vormsnoei. Hierbij worden de dunnere takken voorzichtig gesnoeid om een overtroebleefde kroon te voorkomen. Dit heeft tevens het voordeel dat de vruchten hoger, in het licht, hangen. Op deze manier, wanneer de vruchten klaar zijn om te plukken, is het dus mogelijk om er minder moeilijk bij te hoeven.

Waarmee moet je bekend zijn als je de Brem gaat snoeien?

Voordat je de Brem gaat snoeien, is het belangrijk om enkele gebruikelijke technieken te kennen. Allereerst wil je er zeker van zijn dat elke snoeisnede schoon is en naar de juiste kant gericht is. Elke snoeisnede moet bovendien plaatse aan de buitenkant van de tak zijn. Het is belangrijk om te voorkomen dat je de takken te veel snoeit zodat de vruchten niet meer blootgesteld worden aan genoeg zonlicht. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de windrichting en om het frame van de Brem te behouden.

Als je de paar eenvoudige regels in acht neemt, kun je ervoor zorgen dat je Brem gezond blijft. Bovendien produceert de Brem een maximaal aantal vruchten ! Neem alle gepaste veiligheidsmaatregelen in acht en geniet vervolgens.

Conclusie

Snoeien is een essentieel onderdeel van het onderhoud van Brem. Door Brem regelmatig te snoeien en te onderhouden kan het een maximum aantal vruchten produceren. Het is belangrijk om de paar eenvoudige regels in acht te nemen voordat je de Brem gaat snoeien. Het is tevens belangrijk om te weten met welke gereedschappen je het beste het snoeien uit kunt voeren. Met de tips uit dit artikel kun je voorkomen dat je per ongeluk takken te kort knipt of te veel snoeit, zodat je Brem gezond en fruitrijk blijft.

Plaats een reactie