Denneboom snoeien

De denneboom is op veel plaatsen wereldwijd een populaire boom. Het is een decoratieve boom die makkelijk te onderhouden is. Goes hier echter wel bij dat de denneboom regelmatig gesnoeid moet worden om optimaal in al zijn pracht te blijven.

Het is van groot belang dat je de denneboom op de juiste manier snoeit. Als je het snoeien niet goed uitvoert, bestaat de kans dat de boom verzwakt. Ook kan het zo zijn dat de boom niet meer als decoratief gebruikt kan worden, wanneer je hier niet bedachtzaam mee omgaat.

Wanneer is het beste te snoeien?

De denneboom is het liefste als je deze in de winterperiode snoeit. Dit is de beste periode om de denneboom te snoeien, omdat deze dan minder vatbaar is voor ziekten, insecten en schimmels. Maar ook omdat in de winter het sapstroom in de boom kleiner is en het nadeel van het snoeien minder groot is. Maar let op, als het te koud is is het niet aan te raden om de denneboom te snoeien.

Hoe het snoeien?

Het snoeien van de denneboom is belangrijk. Voorkom het ontgroenen van een denneboom want dit zal zorgen dat de boom mooi blijft. Snoei de boom in lagen, begin bij de basis en laat de boom dikker worden naar de top toe. Snoei de jonge takken licht, maar kort de dikkere en oudere takken stevig af met een scherp bloemschaar. Vergeet hierbij ook zeker niet de verouderende bloemen van de denneboom te verwijderen. Verwijder ook aangetaste en dode takken.

Welke gereedschappen?

Het is erg belangrijk om geschikt gereedschap te gebruiken. Gebruik hiervoor een scherp bloemschaar. Hiermee kun je takken snel en makkelijk afkappen. Als je takken boven in de boom af te snoeien hebt, kun je het beste een speciale ladder gebruiken met een snoeizaag. Hiervoor is geen ladder nodig van zes meter, maar kun je ook een ladder met een trapje gebruiken.

Wil je als je klaar bent met het snoeien dat de takken opgeruimd worden? Gebruik dan een bezem. Kijk de verschillende takken nog eens goed na, niets is zo vervelend als struikgewas dat aan je haren blijft plakken als je gedaan hebt.

Conclusie

Het snoeien van een denneboom is erg belangrijk. Zo blijft de boom gezond en in een mooi lijn. De beste periode om de denneboom te snoeien is in de winterperiode. Bij het snoeien is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen gebruikt, zoals een scherp bloemschaar en een ladder met een snoeizaag. Als je klaar bent met het snoeien van de denneboom kun je het beste een bezem gebruiken om de takken op te ruimen.

Plaats een reactie