Geraniums snoeien

Waarom Geraniums snoeien?

Geraniums zijn een mooie en kleurrijke aanvulling op een tuin of balkon. Door regelmatig te snoeien kunnen ze gezond en mooi blijven. Er zijn verschillende redenen waarom het goed is om je Geraniums te snoeien. Door te snoeien kan je de plant laten groeien zoals je het wilt, maar je kunt je Geraniums ook gratis vermeerderen. Je kunt een stek maken van de uitgebloeide bloemen en deze in de tuin of op een andere plek in de tuin of op het balkon verplanten.

Hoe je Geraniums het beste kunt snoeien

Het is belangrijk om je Geraniums te snoeien in de lente. Dit is het moment waarop de planten gaan groeien en veel nieuwe bloemen gaan produceren. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de levensduur van de bloem. Het snoeien van je planten moet ook gebeuren op het juiste moment. Als je snoeit als de planten al het groeiproces zijn ingegaan, zal dit schade toebrengen aan de plant.

Het is belangrijk om de scherpe en schone snoeischaar of een kleinere takkenschaar te gebruiken voor het snoeien. Zorg altijd ervoor dat je alleen de donkere, uitgebloeide bloemen en takken weg- te snoeien, omdat deze niet meer gebruikt kunnen worden voor het vermeerderen van de plant. Ook is het belangrijk dat je de zachte, groene takken en bloemen intact laat. Hierdoor zal de Geranium meer bloemen produceren.

Waar moet je op letten?

Als je Geraniums gaat snoeien, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Als je een stek gaat maken, is het belangrijk dat deze goed wordt verzorgd. De stek mag niet te zacht zijn, zodat hij niet te veel water opneemt. Ook mag de stek niet te droog zijn. Zorg ervoor dat je de stek in iets kleiachtigs als aarde of potgrond zet. Laat ook voldoende ruimte tussen de stekken voor een goede luchtcirculatie. Daarnaast is het belangrijk om de tijd te nemen om de takjes en bloemen goed te inspecteren voor je ze gaat snoeien. Zo kun je ervoor zorgen dat je alleen de donkere, groene takken en bloemen weghaalt.

Hoe kun je Geraniums vermeerderen?

Geraniums kun je het beste vermeerderen door stekken te maken van de uitgebloeide bloemen. Neem een stok of tak die ongeveer 6 tot 8 inch in omvang is. Snoei deze stek vervolgens ruim onder een knop of bloem. Plaats vervolgens de stek in een pot met potgrond en geef de stek veel water. Ook kun je een deel van de mooiste boomstammen van de Geranium losmaken en deze stekken in een pot met potgrond. Verzorg de stekken ook weer goed en geef deze veel water. Na een paar weken zul je zien dat de stekken voorzichtig uitlopen en nieuwe Geraniums gaan produceren.

Conclusie

Het snoeien van Geraniums is een eenvoudige manier om je tuin of balkon er fris en mooi uit te laten zien. Ook kun je door middel van het snoeien je Geraniums vermeerderen. Het is belangrijk om de Geraniums te snoeien in de lente, met een scherpe en schone snoeischaar of een kleinere takkenschaar. Wees voorzichtig met het snoeien en inspecteer alle bloemen en takken goed. Als je de juiste verzorging geeft aan je stekken, zullen ze na verloop van tijd weer mooie en gezonde Geraniums opleveren.

Plaats een reactie