Glansmispel op stam snoeien

Glansmispel op stam is een prachtige aanwinst voor uw tuin en een populaire sierboom. Met de juiste verzorging en een regelmatig snoeibeurten, kunt u er vele jaren van genieten.

De ideale plek om Glansmispel op stam te planten

Voordat je aan het snoeien van de glansmispel op stam begint, is het belangrijk dat je eerst de ideale plek kiest om de boom te planten. De glansmispel heeft een behoorlijke kroon die veel licht nodig heeft, dus een plek met veel zon zal de beste resultaten opleveren. Vermijd ook dicht omliggende gebouwen en heggen zodat de lucht vrij stroomt. Hoog gras is ook geen goed idee, omdat dit de wortels van de glansmispel kan laten rotten.

Hoe en wanneer Glansmispel op stam snoeien

Het snoeien van de glansmispel op stam wordt meestal in het voorjaar gedaan voordat de bladeren uitkomen. Dan kun je gemakkelijker zien wat je doet. Je kunt de boom ook in de herfst na de bladval snoeien, maar je moet de takken dan herkennen. Je moet ook voorzichtig zijn bij het snoeien, omdat je gevoelige twijgen kunt beschadigen. Als je er niet zeker van bent hoe je de glansmispel op stam het best kunt snoeien, is het een goed idee om eerst een professional in te schakelen.

Wat je nodig hebt voor het snoeien van Glansmispel op stam

Voordat je de glansmispel op stam gaat snoeien, heb je het volgende nodig:

  • Een paar sterke handschoenen om je handen te beschermen.
  • Een paar goede snedeschaar die je gemakkelijk om dedikke takken kunt doen.
  • Een snoeizaag, als je te maken krijgt met dikkere takken.
  • Een klein mes om te voorkomen dat takken afbreken wanneer je ze afknipt.

Hoe Glansmispel snoeien op stam

Als je eenmaal alle benodigdheden bij elkaar hebt, dan kun je beginnen met het snoeien van de glansmispel op stam. Begin met het verwijderen van oude takken die dikker zijn dan een vinger en die niet meer leven. Je kunt ook dode bloemen verwijderen. Doe dit iets uit de basis van de boom voor de beste resultaten. Soms kan het ook nodig zijn om lange takken af te knippen zodat de kroon in evenwicht blijft. Als je meer openheid wilt creëren, kun je ook wat lager gelegen twijgen verwijderen. Wees echter voorzichtig als je hiermee bezig bent.

Het verzorgen van Glansmispel op stam

Na het snoeien is het extra belangrijk om de glansmispel op stam goed te verzorgen. Voer periodieke bemestingen uit om de kroon goed te onderhouden en om te voorkomen dat de takken verdrogen. Vermijd overmatig water geven om schimmel- en basisproblemen te voorkomen. Om krassen te voorkomen, draag je handschoenen bij het verzorgen van de glansmispel. Als je deze tips volgt, zal de glansmispel je vele jaren vreugde schenken.

Plaats een reactie