Glansmispel snoeien

De glansmispel is een prachtige struik met vele kenmerken. Hij is langzaamgroeiend, heeft naaldvormige bladeren en is wintergroen. Glansmispelen zijn het meest geliefd vanwege hun glanzende lichtbruine of zilverachtige glans op de bladeren. Glansmispelen behoren tot de meest populaire struiken voor het tuinieren vanwege hun prachtige bladeren, wintergroene karakter en niet te groot worden.

Hoe glansmispelsnoei te plegen

Glansmispelen hebben momenteel weinig verzorging nodig, maar een jaarlijkse snoei is ideaal voor de meeste tuiniers. Glansmispelen kunnen op het beste worden gesnoeid tijdens de late lente, net voor het begin van de zomermaanden. Om de optimale groeivorm te bereiken, kan lateral snoei worden uitgevoerd wanneer er een totaal van vijf tot zeven lange scheuten ontstaan ​​zijn op de stam. Dit lateral snoei moet plaatsvinden als de vezels zijknoppen produceren.

Om glansmispelnetel te snoeien is het belangrijk om goed gereedschap te gebruiken. Het is het beste om kwaliteitsschaar of een natenschaar te gebruiken omdat deze een scherpe snede produceren die schoner is. Vergeet ook niet om gartenscharen of kleinere breekachtige scharen te gebruiken voor gladheids snoei. Er moet altijd schoon gereedschap worden gebruikt om bacteriële ziekten te voorkomen.

Om een gezonde glansmispel te behouden, is het belangrijk om te weten welke delen van de struik af te snijden en welke delen te behouden. Het is het beste om de oudste takken te verwijderen. Deze oudste takken bevinden zich aan de basis van de struik. Het snoeien van de oudste takken houdt het aantal zijknoppen in evenwicht. De zijknoppen bevinden zich op elke tak en veroorzaken meer lange scheuten. Dit kan de glanzende effecten van de glansmispel verminderen.

Het snoeien van de jongere takken is een ander belangrijk proces. Het is het beste om de jonge takken te verwijderen, aangezien dit ervoor zorgt dat er weinig tot geen vegetatieve groei is. Schade aan het kroonoppervlak van de Struik is ook niet gewenst. Vermijd daarom natte takken die onnatuurlijk uitsteken of andere takken die te dicht bij elkaar groeien.

Het uiteindelijke doel is om de grootte van de top te verminderen en uniformere kroon te creëren. Om deze doelen te bereiken, is het belangrijk dat de takken worden afgesneden boven een zijknop. Om goede vormen te behouden kan aan beide zijden een kleine hoeveelheid van de laatste zeer dichtbijzijnde takken worden afgesneden, zolang ze in evenwicht blijven.

Conclusie

Glansmispelen zijn geweldige, robuuste struiken, die nauwelijks verzorging nodig hebben. Zorg er altijd voor dat je schoon gereedschap gebruikt voor het snoeien van je glansmispel. Jaarlijkse snoei is aanbevolen voor het behoud van gezonde groei en glans. Snoeien omvat het verwijderen van oude takken om vegetatieve groei te voorkomen. Snoei ook de jonge takken om schade aan de kroon te voorkomen en de grootte en de uniformiteit van de kroon te verbeteren.

Plaats een reactie