Goudiep snoeien

Goudiep is een populair cultivar van de Japanse Taxus baccata (Bonzai). Het is een van de meest geliefde bonsaiboompjes om te verzorgen, omdat het relatief gemakkelijk te snoeien is. Goudiep is een sterk cultuurvariëteit met een kenmerkende pyramidale vorm en heeft een licht gouden of citroen gele schijn. Het heeft een lichte, hardnekkige structuur met lange naalden; ideaal voor het maken van kleine bomen, grotere kunstwerken en afbeeldingen van dieren.

Tips voor het snoeien van Goudiep

Snoeien van Goudiep is vrij eenvoudig. Het is belangrijk om het in de juiste periode te doen, tijdens de winterperiode (november tot en met maart). Dit is de periode waarin de bomen hun groeipauze hebben en het risico op ziektes en insectenplagen minimaal is. Om Goudiep te snoeien heb je een goede snoeischaar en een klein schaartje nodig. Met de snoeischaar snijd je de hoofdtakken en takken af die je berooft als je ze niet meer gebruikt. Vervolgens gebruik je de schaartjes om kleinere takken, naalden en blaadjes te snoeien.

Soorten snoei voor Goudiep

Er zijn verschillende soorten snoei die je aan Goudiep kunt toepassen. De eerste is het verwijderen van dode takken. Als je langs de stam van de boom loopt, zul je zien dat sommige takken zwart zijn. Dit betekent dat deze takken dood zijn en de beste manier om ervan af te komen is door ze volledig af te knippen. Om de vorm van de boom te herstellen, kun je daarnaast takken, naalden en blaadjes kortknippen die afwijken van de gedefinieerde vorm. Ook is het aan te raden om regelmatig overbodige takken te verwijderen om de kronkels te verminderen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Hoe eindig je het snoeien van Goudiep?

Als je het snoeien van Goudiep hebt afgerond, is het belangrijk om de boom licht te besproeien. Dit zal helpen om eventuele ziektes en plagen te voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om de aarde rond de wortels te verwijderen; dit zorgt voor extra luchtcirculatie en een betere afwatering. Verwijder bovendien stof, vuil en overtollig sproeigedrag uit de naalden en blaadjes. Zorg ervoor dat je de boom niet te veel of te vaak water geeft om verdrinking te voorkomen. Na het snoeien is het belangrijk om de boom te beschermen tegen direct zonlicht en extreme temperaturen. Schep nieuwe aarde rond de wortels en geef de boom licht water.

Conclusie

Snoeien van Goudiep hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door de algemene tips voor het snoeien, de verschillende soorten snoei en het einde van het snoeien met de noodzakelijke maatregelen in acht te nemen, kun je zo veel mogelijk profijt halen uit het snoeien van je bonsai. Door bij het kappen en het verwijderen van ongewenste stukken van de boom, het optimaal gebruik te maken van de gereedschappen en na het kappen de noodzakelijke maatregelen te nemen, kun je je bonsai gezond houden.

Plaats een reactie