Heesters snoeien

Het beheer van uw heesters is van essentieel belang als je wilde dat ze er mooi zouden uitzien en gezond zouden blijven. Heesters snoeien is een verantwoordelijkheid van de eigenaar. Het moet uiterst zorgvuldig gebeuren om het gewenste effect te krijgen. Heesters bieden bescherming, voegen kleurschakeringen, texturen, contouren en zelfs akoestische verbetering aan uw tuin en landschap toe.

Wanneer moet je de heesters snoeien?

Het belangrijkste om te weten voor je begint met het snoeien van je heesters, is wanneer je het beste kunt snoeien. Dit hangt af van de soort en het type heester. De meeste heesters moeten jaarlijks worden gesnoeid tussen februari en maart. De winter is een perfecte tijd om de heesters te snoeien omdat de koude temperatuur en vorst helpen om het schimmelprobleem van de heester te minimaliseren. Om je heesters in goede conditie te houden, kun je ook uitgebloeide bloemen van de heesters snoeien wanneer deze de kleur verliezen. Sommige soorten heesters moeten zelfs tweemaal per jaar worden gesnoeid. Dit is het geval voor sommige soorten zoals de Potentilla fruticosa, die twee keer per jaar moet worden gesnoeid; eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Er zijn echter een paar soorten heesters die je niet hoeft te snoeien of alleen als het nodig is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Berberis thunbergii en leucothoe fontanesiana.

Hoe pak je het snoeien aan?

Heester snoeien hoeft niet grof te zijn, maar je moet wel de juiste tools gebruiken. Bij het snoeien van heesters wil je waarschijnlijk het gebruik van een snoeischaren vermijden. Hoewel het misschien veel meer krachtige instrumenten oplevert, kun je nog steeds een goed werk verrichten met een paar handmatige snoeischaar. Het is beter om een lange steel te gebruiken voor de gemakkelijke beweging. Als je de bovenste twijgen en vertakkingen van de heester ziet, zul je zien dat de knoppen die zich in een vertakking bevinden uitzien als druppels of als kleine bolletjes. Deze moeten worden verwijderd om te voorkomen dat er dikke knopen ontstaan. U kunt druppels of bolletjes verwijderen om een ​​regelmatige kroonvorm te behouden.

Als je meerdere heesters of tuinplanten snoeit, is het belangrijk om je schaar of schaar goed schoon te maken. Dit kan worden gedaan door ze onder stromend water te houden, waarna je een bleekmiddeloplossing kunt maken om je gereedschap te desinfecteren. ook je materialen met een sopje schoonmaken. Bij het snoeien van heesters is het ook belangrijk om je handschoenen te dragen, omdat veel heesters stekels hebben die agressief kunnen zijn. Om de hygiëne in uw tuin te behouden, moet je ook altijd alle losgesneden takken opruimen en weggooien.

Gereedschappen voor het snoeien

Gereedschappen die je kunt gebruiken tijdens het snoeien van heesters, zijn onder andere takkenscharen, snoeimesjes, haaglepels, speciaal geformelde scharen en boomzaagjes. Takkenscharen worden gebruikt om dunne

Plaats een reactie