Hoge boomsnoeiing

Hoge bomen hebben verschillende toepassingen in onze tuinen. Ze bieden schaduw, beschermen tegen wind en vormen ook een mooie achtergrond voor onze tuin. Soms zijn hoge bomen echter te groot en komen ze in de weg te staan van licht of bieden ze problemen met betrekking tot veiligheid. In dat geval is het belangrijk dat je de hoge boom op de juiste manier snoeit. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je je hoge boom op de juiste manier kunt snoeien.

Waarom hoge bomen snoeien?

De belangrijkste reden voor snoeien van hoge bomen is om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven voor mensen die in de buurt wonen en voor mogelijke schade die door de boom aangericht kan worden. Andere redenen zijn het bevorderen van de groei van de boom, het verminderen van de last van de bladeren en twijgen, het bevorderen van betere bloei en de verbetering van de structuur van de boom. Ook is het belangrijk om te snoeien als het doel is om de takken korter te maken en rondere vormen te creëren.

Hoe moet je hoge bomen snoeien?

Hoge bomen snoeien betekent heel wat voorbereiding. Om de job goed te doen heb je de juiste gereedschappen en technieken nodig. Hier volgt een gids voor hoe je hoge bomen het beste kunt snoeien.

Uitrusting

Als je bomen gaat snoeien heb je de volgende gereedschappen nodig.

– Zwaard: voor het ruwer werk zoals het snoeien van grote takken.
– Handschaar: voor het dunner werk zoals het snoeien van kleine takken.
– Handspiegel: om beter te kunnen zien waar je precies aan het snoeien bent.
– Verlengstuk: voor het moeilijk bereikbare gebied.
– Veiligheidsuitrusting: zoals veiligheidshelm, handschoenen, veiligheidsbril en andere veiligheidsvoorzieningen.

Technieken

Snoeien vereist een aantal technieken die je moet kennen om het werk goed te doen.

– Vormsnoeiinaarvolgens de regel dat je de stam recht houdt en de takken zo kort als mogelijk houdt, maar niet zo kort dat de vorm van de boom verloren gaat.
– Point snoeipraat je over het snoeien van takken die schadelijk zijn voor de gezondheidvan de boom en dit met voorzichtigheid moeten worden gedaan zodat het schadevoorkomt. Bij het maken van deze snoeisneden moeten de ontstane wonden goed worden behandeld om infecties en andere schade door micro-organismen te voorkomen.
– Schaduwsnoeiis ook vaak nodig en het doel hiervan is het korten van haagjes zonder dat de algehele vorm eronder leidt.
– Verwijder takken die niet bijdragen aan de groei of er slecht uitzien. Dit moet worden gedaan door de takken af ​​te knippen tot aan de stam.

Wanneer hoge bomen snoeien?

Hoge bomen kunnen het beste worden gesnoeid tijdens de winterperiode of te beginnen bij de herfst tot aan de lente. Minder psychologische stress voor de tree veroorzaakt door de lagere temperaturen en de open lucht waait het meeste stuifmeel en schadelijke insecten uit. De zon is ook minder fel, zodat je je op comfortabelere hoogte kunt bevinden terwijl je werkt.

Conclusie

Hoge bomen kunnen spectaculair zijn als je de juiste technieken gebruikt bij het snoeien ervan. Snoeien is essentieel voor hun gezondheid en veiligheid. Zorg er altijd voor dat je voldoende rust neemt, altijd veiligheidsuitrusting draagt ​​en met gespecialiseerde contacten werkt als je zelf geen verstand van zaken hebt. Als je deze tips volgt en de juiste uitrusting gebruikt bij het snoeien, kun je er zeker van zijn dat je de job naar behoren uitvoert.

Plaats een reactie