Kersenboom Snoeien

Kersenbomen zijn mooie, uitbundige bomen die veel voorkomen in veel tuinen. Hoewel ze ongetwijfeld karakter aan uw tuin toevoegen, is het belangrijk om ze goed te snoeien om de gezondheid en de uitstraling van de boom te waarborgen. Dit artikel zal je informeren over hoe je kersenbomen het beste kunt snoeien om het beste resultaat te verkrijgen.

Hoe snoei ik een Kersenboom?

Kersenbomen moeten jaarlijks tot twee keer per jaar gesnoeid worden. Snoeien heeft een aantal doelen in het algemeen: het helpen bij het stimuleren van een krachtige groei, het verwijderen van oude takken die afbreken kunnen, het verbeteren van de vruchtproductie en het verminderen van het risico dat kersenbomen lijden aan ziekten.

Het beste moment om kersenbomen te snoeien is in de lente wanneer de groei zal versnellen. De beste manier om te beginnen met het snoeien van een kersenboom is door alle dode, zieke en beschadigde takken verwijderen. De meeste kersenbomen hebben een open kroon, dus het is belangrijk om de takken waaruit de bovenste laag bomen bestaat te verwijderen en te vervangen door nieuwe takken. Vervolgens kunnen onderste takken verwijderd worden om de kroon te openen en meer licht in de bovenste lagen te laten vallen.

Ook is het belangrijk om de takken die in de weg groeien of de takken die in de modder wegglijden te verwijderen. U wilt ervoor zorgen dat uw kersenboom genoeg lucht heeft om te kunnen ademen. Als een kersenboom te dicht bij een andere boom staat, kunnen de takken elkaar raken of de bladeren en knoppen van elkaar dichtstaan. Zorg er daarom voor dat de takken elkaar niet raken en de kroon vrij is.

Gereedschappen voor het snoeien

Het is belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken wanneer u een kersenboom snoeit. Gebruik een stevige, scherpe snoeischaar voor het snoeien van de kersenboom. Snoeischaren kunnen kleinere takken verwijderen, en is geschikt voor alle soorten takken. Gebruik ook loofschaar voor het trimmen van bladeren en kleine twijgen. Let erop dat de gereedschappen schoon en scherp zijn, dit vermindert het risico van infecties en vergemakkelijkt het snoeien.

Beste Practices

Het is mogelijk om grote schade aan uw kersenboom aan te richten door het snoeien met onjuiste technieken. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen bij het snoeien van uw kersenboom in de juiste manier:

  • Snoei takken die minder dan een jaar oud zijn zonder veel weerstand plaatsten;
  • Snoei oude takken die dikker zijn dan een vinger en die meer dan vijf jaar oud zijn;
  • Blijf weg van het snoeien van jonge loten en twijgen, omdat de bloemknop tijdens de volgende groei hieraan verbonden is;
  • Verwijder alle takken die minder krachtig zijn dan de andere, of die naar het centrum van de kroon groeien;
  • Snoei slechts een kwart van alle takken in een jaar;
  • Verwijder alle takken die verdwaald zijn en deels de grond raken;
  • Neem de bovenste laag van takken die de boom openen en de lagere lagen van takken activeren;
  • Verwijder tandvormige takken waarvan de basis breder is dan de punt;
  • Verwijder alle nieuw geïntroduceerde fruit takken elk jaar.

Conclusie

Kersenbomen snoeien is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat uw boom gezond blijft. Snoeien is ook erg belangrijk voor het produceren van gezonde vruchten. Door een paar eenvoudige best practices te volgen en de juiste gereedschappen te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw kersenboom er goed uitziet en zo gezond mogelijk is.

Plaats een reactie