Leilinde Snoeien

Leilindes zijn fantastische bomen die kleur en interesse toevoegen aan elke tuin. Om ervoor te zorgen dat de leilinde in uw tuin volop en gezond blijft groeien is regelmatig snoeien een absolute must. Wanneer je leilindes goed en regelmatig snoeit, versterk je de vorm en de gezondheid van de leilinde en stimuleer je ook de groei. Door de leilinde te snoeien, verklein je ook het risico dat de leilinde schimmel of andere ziektes krijgt.

Hoe en wanneer Leilindes te snoeien?

Het beste moment om Leilinde te snoeien is aan het begin van de lente, meestal ergens tussen maart en april. Om de Leilinde goed te snoeien, moet je eerst alle dode, verzwakte, gebroken en zieke takken verwijderen. Vervolgens kun je de leilinde in zijn volle glorie laten groeien in de zomer. Als de zomer voorbij is, kun je de boom bewaren en de takken bijknippen die te lang worden, zodat je de boom weer in zijn vorm brengt en je volgende zomer wilt genieten van een met bloemen versierde leilinde. Omdat Leilindes vaak in groepjes staan, kun je takken die elkaar raken verwijderen om schimmel en plagen te voorkomen.

Wat heb je nodig om een Leilinde te snoeien?

Snoeien van een Leilinde vereist een aantal specifieke gereedschappen. De meest gebruikte gereedschappen zijn een scherp zaagje en een snoeischaar. Gebruik alleen het scherpste zaagje om de takken en takjes bij te knippen. Vermijd het gebruik van botte, gebarsten of vervormde gereedschappen. De schaar is het beste als je takjes of takken wilt afknippen die minder dan een centimeter dik zijn. Als je dikkere takken af wilt knippen, is het verstandig om een stevige zaag te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het snoeien van bomen. Let ook op om de juiste techniek te gebruiken bij het snoeien, zorg ervoor dat je de takken net boven een knop knipt, zodat er nieuwe scheuten kunnen groeien. Als je de juiste techniek gebruikt, kun je er zeker van zijn dat je Leilinde gezond blijft.

Plaats een reactie