Pluimhortensia op stam snoeien

Introductie

Pluimhortensia’s zijn een van de meest populaire hortensia’s, omdat ze zo’n spectaculair tuinbeeld geven met hun grote, gevulde bloemen die in pluimen aan de stelen verschijnen. Er zijn verschillende soorten hortensia’s en elk heeft zijn eigen verzorging nodig. Bij een Pluimhortensia op stam is het belangrijk dat je op de juiste manier Snoeit. Hoe je Pluimhortensia op stam het beste kunt snoeien, lees je hieronder.

Wanneer moet je Pluimhortensia op stam
snoeien?

Ideaal gezien moet je Pluimhortensia op stam in het voorjaar snoeien, meestal in het begin van de lente, vanaf maart tot en met mei, wanneer de eerste knoppen beginnen te verschijnen. Door te snoeien in het voorjaar geef je de plant een boost om in de zomer aantrekkelijker en gezonder te zijn.

Hoe Pluimhortensia op stam
snoeien?

Voordat je begint met snoeien, dien je je oude snoeigereedschap (zoals een schaar of een zeis) goed te ontsmetten om de overdracht van plantenziektes te voorkomen. Voer dan de volgende stappen uit om de Pluimhortensia op stam
te snoeien:

GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar - Ø 24 mm - 25 Jaar Garantie
Coolblue.nl
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing. ...
€ 21.50
  • Verwijder dood en oud hout en overtollig groen uit de stam. Het is zinvol om minder gezond hout met een dunne schaar te verwijderen.
  • Snoei de plant lichtjes in om de vorm en de grootte aan te passen. Probeer de stam zo glad mogelijk te maken.
  • Gebruik voor het snoeien van jonge Pluimhortensia op stam schaar, en gebruik bij oudere struiken een snoeizaag.
  • Snoei de takken in een grasachtige vorm om brede kruinen te voorkomen die hierdoor meer bescherming nodig hebben.
  • Verwijder de takken die naar binnen groeien om een open vorm te behouden.
  • Maak de takken die in een rechte lijn groeien aan één kant langer dan aan de andere kant, om een natuurlijke volheid te creëren.
  • Vergeet niet om je snoeigereedschap na gebruik te ontsmetten.

Conclusie

Pluimhortensia’s op stam zijn mooi en bloeien volop in de zomer. Om de meest optimale resultaten te bereiken dien je de plant in het voorjaar goed te snoeien. Je dient daarvoor gepaste gereedschappen zoals scharen en een snoeizaag te gebruiken. Blijf altijd na je snoeiwerk je gereedschap ontsmetten om te zorgen dat je Pluimhortensia op stam gezond en mooi blijft.

Plaats een reactie