Pruimenboom Snoeien

Een Pruimenboom is een schitterende boomsoort met veel voordelen. Het laat je tuin een gezellige uitstraling hebben door de indringende kleuren, lekkere geurende bloemen en de heerlijke vruchten die worden geproduceerd. De meeste pruimenbomen staan heel goed in de tuin en doen het prima, maar soms kan het snoeien van een Pruimenboom nodig zijn. Zorg ervoor dat je de juiste technieken en gereedschappen gebruikt zodat je Prunussenboom naar je tevredenheid gesnoeid kan worden.

Wanneer Pruimenboom Snoeien?

Het beste kan je een Pruimenboom snoeien in de winter. Dat is het moment waarop de boom het minst actief is. De stobben waaruit de boom groeit, kunnen het best gekortwiekt worden. Houd er rekening mee dat niet elke bewerking op elk moment van het jaar even goed gedaan kan worden. Sommige bewerkingen kunnen beter worden uitgesteld. Voorbeelden hiervan zijn het schrappen van halfgeschikte takken of takken die uit de structuur lijken te lopen.

Hoe Pruimenboom Snoeien?

Het is belangrijk dat je een goede haagschaar, snoeischaar of oogstmes voor het snoeien van Pruimenbomen gebruikt. Al deze gereedschappen zijn ontworpen om schade aan de boom te voorkomen. Begin met het knippen van takken die te dicht bij elkaar staan. Knip ook de dorre, zieke of beschadigde takken weg. Alle takken die in de verkeerde richting groeien of steken, kunnen ook worden verwijderd. Als deze takken de vorm aantasten, moeten ze worden verwijderd.

Na het weghalen van alle zieke, dode, of andere problematische plekken, kan je beginnen met het knippen van de stobben. Ze moeten worden gekortwiekt om de meest dichte structuur en de meeste lichtval op de jonge scheuten te verzekeren. Laat de stobben niet langer worden dan drie of vier centimeter. Als je Pruimenboom al een hoogte van meer dan 2,5 meter heeft, moet je ook de hoogste takken knippen. Deze takken kunnen tot vijf centimeter lang worden gelaten.

Gebruik Geen Chemicaliën

Het is belangrijk dat je geen chemicaliën gebruikt bij het snoeien van de Pruimenboom. Hoewel deze producten soms kunnen helpen bij het verminderen van beurt en schimmels, kunnen ze ook schadelijk zijn voor de boom. Gebruik alleen natuurlijke verdedigingsproducten. Dit kan als volgt gebeuren: giet wat vers geperste knoflook op de beschadigde takken en het is voldoende de schade te beperken.

Na-Snoei Onderhouden

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je Pruimenboom na het snoeien goed wordt onderhouden. Controleer regelmatig de takken om ervoor te zorgen dat ze gezond en sterk blijven. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen. Als je een struik bevruchten wilt, doe dat dan met behulp van organische meststoffen. Dit zal de gezondheid van de boom helpen.

Conclusie

De Pruimenboom is een fantastische boom met veel voordelen. Het snoeien van de Pruimenboom kan een aantal voordelen met zich meebrengen zoals het verminderen van beurt of het krijgen van meer licht. Hou er rekening mee dat je alleen de juiste technieken en gereedschappen gebruikt voor het snoeien van de Pruimenboom. Het is ook belangrijk om de Pruimboom na het snoeien goed te onderhouden.

Plaats een reactie