Skimmia snoeien

Skimmia is een kleine struik die in het wild voorkomt in het noorden van Oost-Azië, maar ook in tuinen steeds populairder wordt. Skimmia is een winterharde kleine struik en is zeer winterhard dankzij ca. 10-60 cm harde bodem. Skimmia’s kunnen groeien tot een hoogte van circa 2 meter, worden zo’n tien jaar oud, de geschikte bodemsoorten waarop ze kunnen worden aangeplant zijn leemachtig, humusrijk en zuur en zelfs vrij zonnig. Skimmia bloeit met witte bloemen in de herfst.

Snoeien van Skimmia is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat de plant gezond en gezond blijft. Het snoeien van Skimmiastruiken kan op elk moment van het jaar plaatsvinden, maar er zijn perioden waarin het meer praktisch is. De beste periode om Skimmia te snoeien, is vanaf het begin van de lente tot het midden van de zomer. Hier is de plant het meest actief en heeft goed de tijd om nieuwe, nieuwe groei te ontwikkelen.

Stap voor stap Skimmia snoeien

Hieronder volgt een stap-voor-stap gids om Skimmia te snoeien:

Stap 1: Kies de gereedschappen. Je hebt hoogwaardige takkenschaar en tuinschaar nodig om de takken van de Skimmia te snoeien. Zorg ervoor dat de scherpe messen van de scharen goed is geslepen.

Stap 2: Snoei je Skimmia. Snoei je struik voordat hij te actief met groeien begint door dode en zwakke twijgen of takken te verwijderen. Verwijder de dunne takken, zoals deze geen veel last meer baren. Snoei je Skimmia ook in lengte, maar maak liever geen drastische snoei, want anders kunnen Skimmia’s verzwakt raken. Blijf weten waar je aan begonnen bent en onthoud waar je Skimmia moet snoeien.

Stap 3: Maak de structuur van je Skimmia. Slecht gesitueerde twijgen zoals de twijgen die naar binnen groeien, moeten worden afgesneden. Let op de natuurlijke vorm van de Skimmia voordat je er iets aan verandert. In sommige gevallen is het beter om de Skimmia te laat te snoeien.

Stap 4: Verwijder de zwakke takken De Skimmia kan zwakker worden als er te lang tijd tussen het snoeien zit. Verwijder ook alle dode takken, omdat ze kunnen infecteren en de hele struik kunnen infecteren.

Stap 5: Zorg voor de juiste voeding. Na het snoeien kun je Skimmia voeden om de aangetaste takken te versterken en te voorkomen dat er meer takken beschadigd worden. Voeg wat compost toe als voeding en zorg ervoor dat de bodem niet uitdroogt als je Skimmia water geeft.

Hoe snoei ik Skimmia in de winter?

In de winter is het niet goed om Skimmia te snoeien, onder andere omdat de temperatuur zo laag ligt dat de struik in shock kan komen. Er wordt aangeraden om Skimmia alleen in de lente tot de zomer te snoeien. De Skimmia’s hebben tijdens de winterperiode een rustperiode en veel voedingsstoffen omstandigheden nodig. Als je Skimmia in de winter wilt snoeien, beperk dit dan tot kleinere takken. Een Skimmia kan ook gesnoeid worden door een professional om ervoor te zorgen dat er geen schade toegediend wordt aan de plant en de structuur.

Conclusie

Skimmia’s zijn een winterharde plant, die goed gesnoeid moet worden, als je wilt voorkomen dat de struik zwakker wordt of ziektegevoelig wordt. Het is belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken bij het snoeien van Skimmia’s, zorg ervoor dat je takkenschaar en tuinschaar scherp zijn. Snoei je Skimmia vanaf het begin van de lente tot het midden van de zomer, want dan is de struik het meest actief. Zorg ervoor dat je de juiste structuur en de juiste voeding geeft voor een gezonde Skimmia. Wees voorzichtig met het snoeien in de winter, als je dat toch wilt doen, beperk het dan tot kleinere takken en is het beter om een professional in te schakelen.

Plaats een reactie