Strong Annabelle: hoe je stap voor stap je bloem snoeit

Strong Annabelle is een bijzonder mooie bloem met kleurrijke bloemen die in de wintermaanden bloeien. Het is een stevige plant met blauwe bladeren en lange, loofrijke bloemstelen waar de meest opvallende bloemen groeien. Met behulp van het juiste snoeigereedschap kunt u ervoor zorgen dat uw Strong Annabelle-plant er mooi en gezond uitziet. In dit artikel leggen we step-by-step uit hoe je de bloem op de juiste manier kunt snoeien.

Wanneer snoeien?

Strong Annabelleplanten moeten het beste worden gesnoeid in de winter, wanneer de meeste andere bloemen zijn uitgebloeid of op het punt staan ​​om te bloeien. Door je Strong Annabelle in de winter te snoeien, geef je je plant een goede kans om in het voorjaar weer mooi te bloeien. Als u uw Strong Annabelle later in het jaar snoeit, kan de plant de tijd niet hebben om goed te herstellen en te groeien. Houd er ook rekening mee dat je beter kunt wachten tot na een sneeuwwinter als je veel laat liggen, omdat de snel bevroren grond zou kunnen betekenen dat je je plant niet voldoende kunt bevriezen.

Welke gereedschappen gebruik je?

Voor het snoeien van je Strong Annabelle-plant heb je minimale gereedschapsmiddelen nodig. Ten eerste heb je een goede, scherpe tuinschaar nodig. Het is belangrijk dat de schaar scherp is omdat je anders dode of verdorde bladeren kunt laten staan, wat voor ongewenst ongedierte kan zorgen. Je hebt ook een klein snoeigereedschap nodig, zoals een kleine schaar of een bijl. Het kleine gereedschap is nodig voor het verwijderen van oude of dode bloemen of bladeren. Als je in de winter snoeit, kun je een klein houweel of grasmaaier gebruiken om de plant van de grond te krijgen.

Hoe te snoeien

Het snoeien van je Strong Annabelle-plant begint met het verwijderen van alle dode of verdorde bloemen. De bladeren moeten ook worden schoongemaakt van slakken, warme luizen of ander ongewenst ongedierte. Als je ook oude of verdorde bladeren of stengels verwijdert, laat je meer lucht en licht in je bloem om beter te kunnen ademen. Verwijder verder alle twijgen die de bloem vermoeien. Verwijder ook een groot deel van de grond of compost rondom de wortels van de plant, omdat deze de plant kan verzwakken. Uiteindelijk, vergeet niet om je buren te salueren als je langs hen snoeit.

Best practices

Hoewel sommige mensen denken dat je bloemen beter snoeit met stevige verwijdering, is het eigenlijk het beste om het in lagen te doen. Start met het verwijderen van de meest externe bladeren en werk je naar binnen toe. Als je helemaal klaar bent met snoeien, is het belangrijk om je Strong Annabelle-plant tegen vorst of direct zonlicht te beschermen. Gebruik hiervoor platte platen of doe de plant in een emmer. Verdere verzorging is ook belangrijk. Het is aan te raden de plant een paar dagen volledige verzorging te geven, zoals gieten en bemesten, voor een mooie bloei.

Samenvatting

Strong Annabelle is een winterbloeiende bloem met meest memorabele bloemen. Door de juiste gereedschappen en kennis kan je een perfect snoeiwerk uitvoeren. Snoei de plant in de wintermaanden en verwijder de dode of verdorde bloemen en bladeren. Gebruik ook platte platen om je Strong Annabelle-plant tegen vorst of direct zonlicht te beschermen. Als je klaar bent met je snoeiwerk, geef je je plant enige extra verzorging met gieten en bemesten, zodat je kan genieten van een mooie en vol bloeiende plant.

Plaats een reactie