Vaste planten snoeien

Vaste planten zijn een populaire keuze bij de meeste tuinliefhebbers. Ze kunnen namelijk een eigentijdse of klassieke look toevoegen aan de tuin, alsmede het hele jaar door een frisse bloei geven. Het is daarom belangrijk dat je je vaste planten regelmatig snoeit zodat jouw tuin langer plezier blijft geven. Maar hoe doe je dat het beste? In dit artikel vertellen we je alles over het snoeien van vaste planten.

Welke soorten Vaste planten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vaste planten. Sommige populaire vaste planten zijn vergeet-mij-nietjes, lavendel, vlinderstruik, Levkoje, gebruinde margriet en kattenstaarten. Er zijn echter tal van andere variëteiten. Als je op zoek bent naar een specifieke soort vaste plant, dan is het verstandig om van tevoren wat onderzoek te doen naar de verschillende soorten.

Waar moet je op letten bij het snoeien van vaste planten?

Voordat je begint met het snoeien van vaste planten, is het belangrijk dat je een aantal zaken in acht neemt. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat niet alle soorten vaste planten op dezelfde manier gesnoeid kunnen worden. Het is aan te raden dat je informeert welke soort paen het beste tegen snoeien kan en wanneer het beste gesnoeid kan worden. Ook is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen kiest voor het snoeien. Bekijk de plant goed voordat je begint met snoeien en kies het juiste gereedschap om deze te snoeien.

Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67
GARDENA THS 500/48 Telescopische Heggenschaar (gemotoriseerd) - 48 cm Meslengte - 25 mm Tandmes opening
Coolblue.nl
Met de Gardena THS 500/48 heggenschaar kunt u hoge heggen eenvoudig en veilig snoeien vanaf de grond.Waar is de heggenschaar voor geschikt?Met de elektrische telescopische heggenschaar THS 500/48 kunt u zonder ladder probleemloos hoge heggen snoeien. Deze haagschaar van Gardena beschikt over een telescopische steel en is daarmee ideaal voor het snoeien van hoge hagen vanuit een veilige staande positie op de grond. Dankzij de telescopische steel kan deze haagschaar worden verlengd tot 3 meter werkbereik. Een kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk. Dankzij de ergonomisch gevormde handgreep ligt de haagschaar prettig en veilig in de hand in elke snoeisituatie. Dit garandeert moeiteloos en prettig werken. Door de nieuwe mes-geometrie en lasergesneden precisiemessen wordt het snoeimateriaal vastgezet waardoor je efficiënt en snel kan snoeien. Gesnoeid materiaal slipt minder vaak en ook de resten worden gemakkelijker weggesnoeid. Dankzij de grote mesopening zijn ook dikkere takken in hagen geen enkel probleem. Deze elektrische haagschaar is voorzien van een hoogwaardige, krachtige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal, zonder lastige blokkeringen en onderbrekingen. Uw veiligheid is belangrijk voor Gardena. De mesbescherming op het uiteinde van het mes beschermt de gebruiker tegen terugslag als er dicht bij de grond wordt gesnoeid en beschermt het mes tegen schade. Een kabelontlasting voorkomt dat het verlengsnoer per ongeluk kan loskomen.Belangrijkste specificaties: Telescopische steel waarmee de heggenschaar kan worden verlengd tot 3 m werkbereik De kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk Voorzien van een hoogwaardige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal Gewicht: 4.1 kg Garantie:Er zit twee jaar garantie op de (elektrische) Gardena heggenscharen....
€ 164.00

Hoe snoei je Vaste planten?

Het snoeien van vaste planten is vrij eenvoudig en kan meestal in het voorjaar of na de bloei gebeuren. Als je een verzwakte of dode plant hebt, snoei deze dan zo snel mogelijk weg. Als je een vaste plant gaat snoeien, is het belangrijk dat je het gereedschap gebruikt dat het beste bij de plant past. Je kunt bijvoorbeeld een kleine schaar of een snoeischaar gebruiken om de plant korter te maken. Als je de planten langer wilt maken, kun je een lange, zachte snoeischaar of grasmaaier gebruiken. Zorg ervoor dat je je gereedschap goed ontsmet voordat je begint met snoeien, zodat er geen schimmel naar de andere planten wordt overgedragen.

Hoe vaak moet je Vaste planten snoeien?

Hoe vaak je je vaste planten moet snoeien, hangt af van hun soort en leeftijd. Het is bijvoorbeeld raadzaam om jonge planten meer te snoeien, zodat ze in het volgende seizoen goed kunnen groeien. Oudere planten die in de loop van de tijd verzwakken of vervormen, kunnen een jaarlijkse snoeibeurt krijgen. Vergeet ook niet om elke twee jaar nieuwe vaste planten toe te voegen, zodat je tuin er fris blijft uitzien.

Waar moet je op letten bij het bewaren van snoeigereedschap?

Voordat je de snoeigereedschappen terug naar de opslagruimte of schuur brengt, is het verstandig om deze goed te reinigen en grondig te desinfecteren. Gebruik hiervoor speciale desinfecterende lage of schoonmaakalcohol. Ook moet je ervoor zorgen dat er geen water op je gereedschap staat, aangezien dit kan leiden tot het roesten van de messen of het aantasten van andere metalen onderdelen. Zorg er vervolgens voor dat je het gereedschap opbergt in een droge en schone omgeving, zodat het gereedschap in goede staat blijft.

Conclusie

Snoeien is een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg en ervoor zorgt dat je tuin er mooi en fris uit blijft zien. Als je op zoek bent naar een opvallende tuin, dan zijn vaste planten een goede keuze. Maar wanneer je deze wilt behouden, is het belangrijk dat je ze met regelmaat snoeit. Weet je soort plant en wat de beste manier is om deze te snoeien, bekijk je gereedschap goed en vul dit aan als dat nodig is, reinig deze na gebruik goed en zorg ervoor dat je gereedschap veilig opbergt. Als je deze tips goed in acht neemt en regelmatig je vaste planten snoeit, dan zal je tuin er ieder jaar mooi uitzien.

Plaats een reactie