Verbena – Hoe je het beste kunt snoeien

Inleiding

Verbena is een populaire sierplant die veel wordt geplant in tuinen om kleur en vorm toe te voegen. Het is een makkelijk te onderhouden plant, maar het is belangrijk om te weten hoe je Verbena het beste kunt snoeien. Snoeien is namelijk essentieel om te zorgen dat je plant gezond blijft en optimaal groeit. Hier zullen we uitleggen hoe je Verbena het beste kunt snoeien.

Hoe je Verbena het beste kunt snoeien

Verbena is een relatief eenvoudige plant om te snoeien. Omdat het een relatief hardnekkige plant is, zal hij zelfs nog vrij veel bloeien als je hem niet snoeit. Toch is het absoluut aan te raden om hem regelmatig te snoeien voor het beste resultaat. Het snoeien van Verbena doe je om de twee weken in de maanden mei en oktober. Als je merkt dat je plant droge of verkleurde bladeren begint te vertonen kan je ook overwegen om de plant vaker te snoeien.

Essentieel bij het snoeien van Verbena is dat je alleen de gezonde bladeren en bloeiende stelen snoeit. Eerst en vooral zal je alle gedroogde, beschadigde, verkleurde en kreupele bladeren wegsnoeien. Je kunt ook alle zijde stelen snoeien die te veel overlappen en elkaar te veel in de weg staan. Hierdoor wordt de luchtcirculatie vergroot en worden de bladeren beter verlicht, waardoor de plant gezonder blijft.

Het is aan te raden om een goede kwaliteit snoeischaar te gebruiken voor het snoeien van Verbena. Een goede kwaliteit snoeischaar heeft gemakkelijk aanpasbare bladen en een comfortabele greep, waardoor je de schaar langdurig kunt gebruiken en de te snoeien stelen makkelijk in model kan brengen. Om de snoeischaar hygiënisch en schoon te houden, is het belangrijk om deze na elke keer snoeien schoon te maken en met olie te smeren.

Tips voor het snoeien

Hier zullen we enkele tips geven voor het snoeien van Verbena:

  • Hou je regelmatigheid: probeer om Verbena op dezelfde tijd en dag van de maand te snoeien om de beste resultaten te krijgen.
  • Gebruik alleen schone snoeischoppen om infecties te voorkomen.
  • Gebruik alleen de groene, ongeschonden stelen voor het snoeien.
  • Kies stelen die reliëf en volume aan de plant toevoegen.
  • Als je nieuwe stelen toevoegt, knip dan stukken die langer dan twee centimeter zijn.
  • Als je een sterke, groeiende plant wil, vermijd dan te veel snoeien, het resultaat zou anders het tegenovergestelde kunnen zijn.
  • Als je nieuwe stelen toe wilt voegen, gebruik dan water, voeding en insectenwerende middelen om de plant gezond en optimaal te laten groeien.

Conclusie

Snoeien is de beste manier om van je Verbena te houden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien, maar het is belangrijk om niet teveel te snoeien, anders zal je plant niet optimaal kunnen groeien. Gebruik alleen schone snoeischoppen en verwijder alleen verkleurde, kreupele en gedroogde bladeren. Als je deze tips volgt, dan zal je Verbena zo mooi en gezond mogelijk blijven.

Plaats een reactie