Walnotenboom snoeien

Het snoeien van een Walnotenboom is een belangrijke vorm van onderhoud die je moet doen om je boom gezond en sterk te houden. Door het juist snoeien krijgt je Walnotenboom meer ruimte om te groeien en gaat hij langer mee. Het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien zodat je Walnotenboom niet dicht bij andere bomen komt te staan waardoor deze schaduw krijgt en er minder lichtinval is. In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over het snoeien van een Walnotenboom.

Wanneer moet je een Walnotenboom snoeien?

Een Walnotenboom kan het hele jaar door gesnoeid worden. Het is aan te raden om van maart tot eind september te snoeien omdat de bomen in deze periode het meest goed bruikbaar zijn voor tuinieren en snoeien. In de wintermaanden zijn de bomen minder actief waardoor het snoeien niet zo effectief is.

Hoe snoei je een Walnotenboom?

Om een Walnotenboom te snoeien heb je verschillend gereedschap nodig. Ten eerste heb je een snoeischaar nodig om de stammen en de takken af te knippen. Daarnaast heb je een loofschaar of een snoeischaar voor kleinere takken nodig. Daarnaast is het aan te raden om een schoffel en een venijnige hak te gebruiken om de stam van de boom te verwijderen. Verder heb je een ladder nodig om de bovenste delen van de boom te snoeien.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Eerst en vooral moet je beginnen met het verwijderen van dode takken. Controleer de Walnotenboom en zoek naar dode, zwakke of schoongemaakte takken. Haal deze vervolgens voorzichtig weg met de schaar. Vaak zijn de dode takken gemakkelijk te zien omdat ze donkerder of verweerder zijn dan de andere takken. Na het verwijderen van de dode takken is het belangrijk om de schaduw die veroorzaakt wordt door andere bomen te verwijderen. Haal vooral de dunne twijgen weg die naar de andere bomen toe groeien. Vervolgens kun je beginnen met het knippen van de stam van de Walnotenboom.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het knippen van de stam omdat je anders de boom ernstig kan beschadigen. Gebruik een loofschaar of een zaag om de stam voorzichtig af te knippen. Werk met de ladder om de hoogste delen te kunnen snoeien en zorg ervoor dat je geen takken van andere bomen beschadigt. Verwijder ook ondiepe scheuren in de stam.

Nadat je klaar bent met het snoeien van de stam, kun je beginnen met het verwijderen van de takken. Begin met het verwijderen van kleine takken met de snoeischaar. De grote takken kun je het beste verwijderen met een ijzeren hak of loofschaar. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de toekomstige groei van de Walnotenboom, het is daarom belangrijk dat je alleen takken die geen grote invloed hebben op de groei knipt. Laat de takken die de toekomstige groei bevorderen intact.

Conclusie

Het snoeien van een Walnotenboom is een belangrijke vorm van onderhoud die je moet doen om je boom gezond te houden. Het is aan te raden om het snoeien van je Walnotenboom te doen in de maanden maart tot september omdat de bomen in deze periode het meest goed bruikbaar zijn voor tuinieren en snoeien. Breng eerst alle dode takken weg met de snoeischaar. Daarna kun je de stam van de Walnotenboom snoeien met een zaag of loofschaar. Vervolgens kun je de takken knippen met een snoeischaar. Denk goed na over de toekomstige groei, knip alleen takken die geen grote invloed hebben op de toekomstige groei. Probeer regelmatig je Walnotenboom te snoeien en zo je boom gezond te houden.

Plaats een reactie