Aalbessen snoeien

Aalbessen zijn een geliefde tuinplant in Nederland. Ze zijn zeer strikt en veeleisend met betrekking tot hun groeipatroon, maar met de juiste teelt hebben ze veel voordelen. Hiernaast maken de smakelijke vruchten de aanplant alleen maar beter. Omdat de bessen rechtstreeks afgestaan worden aan de consument, is snoeien een noodzakelijke bezigheid om een gezonde oogst te behalen.

Hoe Snoei Je Aalbessen?

Aalbessen kunnen behoorlijk exuberant groeien en het is belangrijk om te weten wat je precies te doen hebt. Deze planten hebben het ​​gedrag om in elke richting te linken; als deze groei onbeheerst blijft, zou dit het aantal vruchten verminderen als gevolg van een lage zon- en luchttoegang. Daarom is het het beste om in het voorjaar met het proces te beginnen. Als je de planten snoeit, zet je de grond toe de juiste sterke genen voor de toekomst.

Je kunt de planten snoeien met behulp van een stevige, schone, bevestigde takkenschaar. Haal je vingers door de takken om te bepalen waar je gaat knippen, en knip alles wat langer is dan drie of vier centimeter ( 1,5 of 2 inch). Kies de schaarscheden die het meest optimaal zullen presteren. Deze gereedschappen moeten gepatenteerde handgrepen hebben om uw handen te beschermen, plus de scharen moeten verticaal worden gemaakt zodat ze gemakkelijker te gebruiken zijn. Ook moet je met een langere steel kunnen knippen voor de bovenste takken die buiten je bereik liggen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Voor het snoeien, is het belangrijk om een aantal regels te volgen. Verwijder altijd dode takken om interne invloed tegen te gaan. Maak een gespreide, vrijgemaakte achtergrond om het licht vrij te laten stromen. Doe geen drastische snoei in de winterperiode voor het verkrijgen van nieuwe planten, omdat de planten erg gevoelig zijn voor temperatuursveranderingen. Vermijd ook meerdere snoeibeurten achtereen, want dit zou de gigantische uitvoering van aalbessen verzwakken.

Voor- en Nadelen Van Aalbessen

Aalbessen passen goed bij de meeste tuinen. Ze verlangen slechts een minimale aandacht, jarige snoei houdt het patroon en verhoogt de oogst. Er zijn echter ook wat nadelen. Ze verlangen veel zonlicht om optimaal te doen, en als er te veel schaduw valt, zal dit aan de groei en vruchtvorming ten koste gaan. Ook hebben ze perioden waarin ze een lange rustperiode doorbrengen, wat betekent dat je de planten het hele jaar moet bemonsteren voor ziekten en plagen. Door de ziekte besmettelijke structures van het veelvoudig klemmend leven, kleven aan invasie van het bedwingen die schadelijk zijn voor de oogst.

Samenvatting

Aalbessen kunnen een echte profit-oogst opleveren als je weet hoe je het moet snoeien. Hoewel dit de voorbereiding, organisatie en tijd kan kosten, het resultaat is een gezonde groeiende plant verspreid met verse volmaakte fruit, Die je van jaar tot jaar kunt verbeteren. Neem de tijd om de vruchten te leren kennen, zodat je alles kunt doen wat nodig is om een lonende oogst te krijgen. Snoeien zal het productief leven van je aalbessen verlengen.

Plaats een reactie