Addenda donna snoeien

Addenda donna is een prachtige struik die voornamelijk voorkomt in het Middellandse-Zeegebied, het zuidwesten van Azië en Noord-Afrika. Deze houtachtige struik is een evergreen, wat betekent dat hij alle seizoenen groen is. Addenda donna staat bekend om zijn prachtige, kleurrijke bloemen – die meestal geel of felroze zijn – waarmee hij gemakkelijk de aandacht vangt. Deze struik groeit niet snel en als hij niet gesnoeid wordt, kan hij te hoog groeien. Het is daarom belangrijk om Addenda donna op een juiste manier te snoeien. Hieronder staan een aantal tips om je daarbij te helpen.

Wanneer?

Addenda donna wordt het beste twee keer per jaar gesnoeid: in het voorjaar en het najaar. In het vroege voorjaar, voordat het blad uitkomt, snoeit u alle niet-verhoute, dode takken weg. Dit is het ideale moment om de struik te onderhouden en de groei te beïnvloeden. In het najaar, na de bloei, kun je nog meer takken trimmen om de struik een mooie vorm te geven.

Hoe?

Gebruik een schaar of een draadzaag om de struik te snoeien. Om de takken te verwijderen, snijd je de tak zo dicht mogelijk bij de sluiterknoppen af. Als je op een afstand van het knopje snoeit, zal de gesnoeide tak terugschieten. Gebruik helemaal geen schaar of draadzaag als je kale plekken of verdikte stukken vlees op de takken ziet. In dit geval is het waarschijnlijk beter om de takken persoonlijk te behandelen om makelnesten te voorkomen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Om het jongst groeiende hout sneller te laten groeien, kun je bepaalde takken snoeien die je wilt behouden. Dit proces wordt “verjongende snoei” genoemd. Door voorzichtig de bovenste twee of drie knoppen van een tak af te knippen, kun je ervoor zorgen dat de tak veel jongere groei krijgt. Laat takken met meerdere knoppen zitten zodat je struik meer pit krijgt.

Tools

Er zijn verschillende soorten gereedschap dat je kunt gebruiken voor het snoeien van Addenda donna. Een goede paar scharen is essentieel – de beste om te gebruiken zijn snoeischaren die je langere tijd kunt gebruiken. Ze kunnen niet alleen gebruikt worden voor het snoeien van kleine takken, maar ook voor het opruimen van dode bladeren. Een draadzaag is goed om te gebruiken bij het snoeien van dikkere takken. Als je niet helemaal zeker bent over wat je moet doen, is het het beste om een tuinspecialist te raadplegen.

Afsluitend

Addenda donna is een mooie struik die een prachtige aanvulling kan zijn op je tuin. Door deze op de juiste manier te snoeien, kun je de twee keer per jaar ervoor zorgen dat de takken stevig in vorm blijven. Gebruik een goede paar scharen en een draadzaag om daar goed je best bij te doen. Vergeet niet om een tuinman in de buurt te raadplegen als je vragen hebt over snoeien van Addenda donna.

Plaats een reactie