Amerikaanse sering snoeien

Amerikaanse sering of Taxus baccata is een wintergroene struik, die veel voorkomt op de Nederlandse tuinen en parken. Het is een van de meest toonaangevende struiken uit de Nederlandse flora en heeft een strakke, symmetrische vorm die het een formidabele uitstraling geeft in de tuin. Hoewel het standaard een mooie vorm heeft, is het nodig om regelmatig te snoeien om het er nog mooier uit te laten zien. Hieronder wordt uitgelegd hoe je Amerikaanse sering het beste kunt snoeien.

Wanneer kan je het beste snoeien?

De beste snoei periode voor Amerikaanse seringen is tijdens het begin van de lente. Het is het beste om te beginnen met het snoeien wanneer de eerste knoppen beginnen aan te vallen. De vroege lente is de beste periode om Amerikaanse sering te snoeien, omdat dit de meest actieve groei aanmoedigt en het helpt om de kwaliteit van het kroonvorm van de struik te behouden. Als u te laat begint met het snoeien, is het waarschijnlijk te laat om de juiste vorm te krijgen en kan de vorm van de struik worden aangetast, waardoor deze er vervormd uitziet.

Hoe moet je Amerikaanse sering snoeien?

Het snoeien van Amerikaanse seringen volgt een patroon dat wordt gevolgd om de beste balans te behouden en te zorgen voor goede groei tijdens het jaar. De struik moet worden gesnoeid door de schors te verwijderen die is gegroeid sinds de vorige snoei, en de struik te vormen in de gewenste vorm, zoals een bolvormige of piramidenvormige struik. Als je begint met snoeien, begint je altijd bij de basis en werkt zich naar boven toe. U moet beginnen met het verwijderen van alle zwakke en dood hout en de stengels licht inkorten. Verwijder vervolgens twijgen die de vorm van de struik aantasten en verminder de schors. De meeste struiken hebben 3 of 4 lage bogen onderaan die zeer zichtbaar zijn. Onderaan moet je met een tussenlaag werken om ervoor te zorgen dat er geen dichte knotten ontstaan, wat de levensduur van de struik vermindert.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschappen voor het snoeien

Voor het snoeien van Amerikaanse sering worden verschillende gereedschappen gebruikt. Om te beginnen heeft u een goede, scherpe snoeischaar nodig om de Amerikaanse sering te knippen. Daarnaast is het aan te raden om een kortschaar te gebruiken om te snoeien en zwak en dor hout te verwijderen. Het is ook aan te raden om een lange metalen stang te gebruiken om takken te snoeien die bovenom jouw bereik zijn. Als je veel seringen hebt kunt je ladders gebruiken om je veilig te laten snoeien. Als laatste kun je ook gereedschap gebruiken als snoeiborster om de struik na te gaan na het snoeien voor stevigheid en om kleine laatste aanpassingen te doen.

Conclusie

Amerikaanse seringen zijn mooie struiken die een harde en strakke look kunnen geven aan uw tuin. Het is nodig om de struiken regelmatig te snoeien om ervoor te zorgen dat de struik goed blijft groeien en de beste vorm heeft. De beste periode om te snoeien is tijdens het begin van de lente. Je begint altijd bij de basis en werk je naar boven toe. Ook is het aan te raden om verschillende gereedschappen te gebruiken, zoals een scherpe snoeischaar, een kortschaar, een telescoopstang en ladders. Door je Amerikaanse seringen regelmatig te snoeien, kun je een mooie en verzorgde tuin krijgen.

Plaats een reactie