Amerikaanse Sering snoeien

Amerikaanse sering is een zeer populaire struik, die vaak gebruikt wordt als een decoratief element in de tuin. Deze bloeiende struik produceert een sneeuwwitte bloesem tussen april en mei, wat een fraaie aanvulling kan zijn op het landschap. Daarnaast kan de Amerikaanse sering tot ongeveer vier meter hoog worden, waardoor het een aantrekkelijke achtergrond voor uw tuin kan bieden.

Hoewel de Amerikaanse sering mooi is om te zien, is het belangrijk dat u regelmatig snoeit als u ervoor wilt zorgen dat de struik uw tuin mooi gaat aankleden. Om deze reden is het van belang dat u de juiste technieken gebruikt en de juiste gereedschappen heeft. In dit artikel bespreken we hoe u uw Amerikaanse sering het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar u dit het beste kunt doen en welke gereedschappen u kunt gebruiken.

Wanneer snoeien?

Het snoeien van de Amerikaanse sering is het meest effectief als het aan het begin van de herfst gedaan wordt. Doordat het in de herfst is, heeft de struik tijd om te herstellen voordat het kouder wordt. Ook als uw Amerikaanse sering begin mei al gesnoeid heeft, kunt u in september nog eens voor een laatste, zachte snoeibeurt zorgen.

Hoe uw Amerikaanse Sering Snoeien?

Het is aan te raden alle vette takken (dikke twijgen) en twijgjes te verwijderen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de sering stevig en sterk blijft. Vergeet ook niet om te inspecteren of er andere takken of twijgen aanwezig zijn die beschadigd zijn of te dicht bij elkaar groeien. Breng de boom zo in model dat hij zich mooi ontwikkelt, zonder datn ern sleutel of binnentakken verschijnen.

Snoei ook regelmatig bepaalde takken die in de verkeerde richting groeien en zorg ervoor dat de struik een mooie compacte vorm krijgt. Afhankelijk van de grootte en vorm van de struik, kan dit ook een eenvoudig kapsel nodig hebben om in vorm te blijven.

Welk gereedschap?

Het gereedschap dat u gebruikt om de Amerikaanse sering te snoeien, is afhankelijk van de grootte en taaie aard van de struik. Als de Amerikaanse sering klein is, kunt u een zogeheten snoeischaar of kleine tuinschaar gebruiken.

Voor grotere struiken kunt u het beste een elektrische of benzine-aangedreven heggenschaar gebruiken. Met deze apparatuur kunt u eenvoudiger de grotere twijgen verwijderen. Vergeet ook niet een ladder of een ander stevig platform te gebruiken om bij de hogere takken van de struik te komen.

Voor de allerlaatsteafwerking kunt u een kleine tuinschaar gebruiken. Deze kunnen gebruiken om de bovenkant van de struik een mooie vorm te geven.

Het Behandelen van Uw Amerikaanse Sering na Het Snoeien

Het is belangrijk om te weten dat de struik na het snoeien een aantal dagen later voldoende moet worden bewateren. U kunt hierbij het beste een tuinslang of sprinkler gebruiken om de struik volledig water te geven. Ook als u het bemesten overweegt, is het verstandig dit te doen in de herfst. Om te weten welke soort bemesting u nodig heeft, is het aan te raden contact op te nemen met een deskundige.

Als u dit allemaal in acht neemt, kan Uw Amerikaanse sering een lange, gezonde en mooie toevoeging blijven aan uw tuin. Als u de juiste manier kiest om de Amerikaanse sering te snoeien, kunt u ervoor zorgen dat de struik mooi gaat bloeien en uw tuinlandschap verbetert.

Plaats een reactie