Amerikaanse Sering snoeien

Amerikaanse sering is een zeer populaire struik, die vaak gebruikt wordt als een decoratief element in de tuin. Deze bloeiende struik produceert een sneeuwwitte bloesem tussen april en mei, wat een fraaie aanvulling kan zijn op het landschap. Daarnaast kan de Amerikaanse sering tot ongeveer vier meter hoog worden, waardoor het een aantrekkelijke achtergrond voor uw tuin kan bieden.

Hoewel de Amerikaanse sering mooi is om te zien, is het belangrijk dat u regelmatig snoeit als u ervoor wilt zorgen dat de struik uw tuin mooi gaat aankleden. Om deze reden is het van belang dat u de juiste technieken gebruikt en de juiste gereedschappen heeft. In dit artikel bespreken we hoe u uw Amerikaanse sering het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar u dit het beste kunt doen en welke gereedschappen u kunt gebruiken.

Wanneer snoeien?

Het snoeien van de Amerikaanse sering is het meest effectief als het aan het begin van de herfst gedaan wordt. Doordat het in de herfst is, heeft de struik tijd om te herstellen voordat het kouder wordt. Ook als uw Amerikaanse sering begin mei al gesnoeid heeft, kunt u in september nog eens voor een laatste, zachte snoeibeurt zorgen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Hoe uw Amerikaanse Sering Snoeien?

Het is aan te raden alle vette takken (dikke twijgen) en twijgjes te verwijderen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de sering stevig en sterk blijft. Vergeet ook niet om te inspecteren of er andere takken of twijgen aanwezig zijn die beschadigd zijn of te dicht bij elkaar groeien. Breng de boom zo in model dat hij zich mooi ontwikkelt, zonder datn ern sleutel of binnentakken verschijnen.

Snoei ook regelmatig bepaalde takken die in de verkeerde richting groeien en zorg ervoor dat de struik een mooie compacte vorm krijgt. Afhankelijk van de grootte en vorm van de struik, kan dit ook een eenvoudig kapsel nodig hebben om in vorm te blijven.

Welk gereedschap?

Het gereedschap dat u gebruikt om de Amerikaanse sering te snoeien, is afhankelijk van de grootte en taaie aard van de struik. Als de Amerikaanse sering klein is, kunt u een zogeheten snoeischaar of kleine tuinschaar gebruiken.

Voor grotere struiken kunt u het beste een elektrische of benzine-aangedreven heggenschaar gebruiken. Met deze apparatuur kunt u eenvoudiger de grotere twijgen verwijderen. Vergeet ook niet een ladder of een ander stevig platform te gebruiken om bij de hogere takken van de struik te komen.

Voor de allerlaatsteafwerking kunt u een kleine tuinschaar gebruiken. Deze kunnen gebruiken om de bovenkant van de struik een mooie vorm te geven.

Het Behandelen van Uw Amerikaanse Sering na Het Snoeien

Het is belangrijk om te weten dat de struik na het snoeien een aantal dagen later voldoende moet worden bewateren. U kunt hierbij het beste een tuinslang of sprinkler gebruiken om de struik volledig water te geven. Ook als u het bemesten overweegt, is het verstandig dit te doen in de herfst. Om te weten welke soort bemesting u nodig heeft, is het aan te raden contact op te nemen met een deskundige.

Als u dit allemaal in acht neemt, kan Uw Amerikaanse sering een lange, gezonde en mooie toevoeging blijven aan uw tuin. Als u de juiste manier kiest om de Amerikaanse sering te snoeien, kunt u ervoor zorgen dat de struik mooi gaat bloeien en uw tuinlandschap verbetert.

Plaats een reactie