Annabelle snoeien

Annabelle is een van de mooiste bloemen om te kweken en te laten bloeien in de tuin. Snoeien van deze bloem is echter noodzakelijk om ervoor te zorgen dat hij mooi blijven bloeien. Het zal ook energie aan de plant geven en het helpt ook om ongedierte te voorkomen. In dit artikel wordt uitgelegd wat de beste manieren zijn om Annabelle te snoeien, in welke periode van het jaar en met welk gereedschap.

Wanneer te snoeien

Annabelle snoeien liefst in de lente of de herfst. In de herfst worden de bladeren verwijderd en worden de gesnoeide stengels weggegooid. Ook bloeiende stengels moeten worden gesnoeid in de herfst. In de lente worden in het eerste jaar alle bloeiende stengels gesnoeid tot ongeveer een halve meter boven de grond. In het tweede jaar worden de bloeiende stengels gekort om ervoor te zorgen dat de bloei zo mooi mogelijk is.

Hoe te snoeien

De meeste mensen snoeien Annabelle met een secateurs of een grote schaar. Begin ab niveau van de grond, waar het stevigste gedeelte van de knop is. De bovenkant moet worden verwijderd. Knip elke stengel zo kort mogelijk boven de bladeren. Vergeet niet het dode materiaal te verwijderen. Snoei ook alle dood blad materiaal, ongeacht de afmetingen.

Als je belangrijke delen van de plant wilt verwijderen, zoals oude bloeiende stengels, moet je ze verder van de basis verwijderen. Voordat je begint met de snoei, moet je ervoor zorgen dat de gereedschappen scherp zijn, om infecties of andere schade te voorkomen.

In de lente of de herfst moet het ongeveer 3-4 centimeter boven de grond worden gesnoeid. Zorg ervoor dat je een goede voorbereiding voordat je begint met snoeien: maak de grond onkruidvrij, voeg wat voedingsmiddelen toe aan de grond die het wortelstelsel van je plant zal voeden. Als je al moeite hebt gedaan om je plant te voeden voordat je begint met snoeien, zal deze beter genezen.

Conclusie

Annabelle snoeien is een noodzakelijke activiteit voor de verzorging van iedere Annabelle, als je hem in goede conditie wilt houden en goede resultaten wilt behalen. De meest voorkomende snoeigereedschappen zijn secateurs en scharen, en mogelijk een snoeischaar. Annabelle heeft een jaarlijkse verfrissende kap nodig en het beste is deze in de lente of de herfst te doen. Snoeien is ook belangrijk om de plant te helpen groeien. Voordat je begint met snoeien, maak je de grond onkruidvrij, voeg wat voedingsmiddelen toe aan de grond rondom je plant en zorg ervoor dat je gereedschappen scherp zijn, zodat je infecties of andere schade voorkomt.

Plaats een reactie