Appelboom snoeien

Het snoeien van een Appelboom is belangrijk als het gaat om het onderhoud en de opbrengst ervan. Een Appelboom die goed wordt gesnoeid geeft meer, betere en meer voedzame appels. Met de juiste gereedschappen en een goede aanpak kun je een Appelboom goed snoeien. In de rest van dit artikel zullen we uitleggen wat je moet weten voordat je begint met het snoeien van een Appelboom.

Waarom is snoeien belangrijk?

Het periodiek snoeien van een Appelboom versterkt de kwaliteit van de verschillende onderdelen ervan. Het doel van het snoeien is om de vorm, de productiviteit en de gezondheid van de boom te verbeteren. Door goed en regelmatig te snoeien, zullen de appels die je oogst mooier zijn en bereikbare zijn. Het snoeien is ook belangrijk om de vruchtbomen resistent te maken tegen ziektes en plagen.

Hoe snoei je een Appelboom?

Het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken voor het juiste type Appelboom. Er zijn verschillende manieren waarop je een Appelboom kunt snoeien, maar de meeste mensen adviseren om de volgende stappen te volgen bij het snoeien van een Appelboom:

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50
  • Controleer de algemene gezondheid van de boom en bepaal welke takken je moet snoeien volgens de regels die we hieronder uitleggen.
  • Gebruik schone, geharde snoeischaren of vastzetbenen.
  • Hou scherp in gedachten welke doelen je hebt met het snoeien.
  • Vervang verdorven en gebroken takken met stevige takken.
  • Maak een schone snede, en plaats eventueel wortelvormers.

Je moet ook de juiste de snoerichtlijnen volgen:

  • Snoei lange takken terug naar een kortere, meer controleerbare lengte.
  • Snoei nooit meer dan een kwart van de tak weg.
  • Verwijder de zwakkere of kleinere takken.
  • Verwijder ongelijke en kruisende takken.
  • Laat meer licht naar de binnenkant van de boom, zodat de vorm mooier wordt.

Wanneer je een Appelboom kunt snoeien

Het beste moment om een Appelboom te snoeien is tijdens de laatste winter of vroege lente, als de knoppen al bezig zijn met het uitlopen. Als je tijdig begint met het snoeien, heeft de boom aan het einde van de lente voldoende tijd om weer te herstellen. Voor Appelbomen die ouder dan vijf jaar zijn, is het raadzaam om slechts twee of drie snoeibeurten per jaar te plannen.

Gereedschap voor het snoeien van een Appelboom

Het belangrijkste gereedschap dat je nodig hebt bij het snoeien van een Appelboom is een goede paar snoeischaren. Er zijn verschillende soorten snoeischaren verkrijgbaar, met verschillende maten en vormen. De scharen moeten alleen worden gebruikt op droge takken, omdat wanneer ze nat zijn ze het risico lopen om te gaan roesten. Je kunt ook andere gereedschappen zoals hakken en bijlen gebruiken voor grove snoeiselectiviteit.

Gevaren van het snoeien van een Appelboom

Het snoeien van een Appelboom is een zeer veilige activiteit, maar er zijn een aantal gevaren waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je stevige, stevige schoenen draagt om blessures te voorkomen. Ook is het belangrijk om te voorkomen dat je de takken te kort snoeit, omdat dit de groei en de productiviteit van de Appelboom negatief kan beïnvloeden. Houd ook rekening met het weer en vermijd het snoeien tijdens extreme wind of regen.

Besluit

Het periodiek snoeien van een Appelboom is een belangrijk onderdeel van het onderhoud ervan. Door goed en regelmatig te snoeien zal de kwaliteit van de appels die je kunt oogsten worden verbeterd. Door de juiste technieken en gereedschappen te gebruiken, kun je je Appelboom optimaal onderhouden. Wees voorzichtig bij het snoeien, want als je de knoppen te kort snoeit, kan dit een negatief effect hebben op de groei en productiviteit van de boom.

Plaats een reactie