Appelbomen snoeien

Snoeien van Appelbomen

Appelbomen zijn prachtige bomen die, als ze goed zijn onderhouden, een waardevolle toevoeging zijn aan elke tuin. Het snoeien van Appelbomen is niet alleen essentieel voor hun gezondheid, maar ook voor de oogst van appels. Door te snoeien worden de bomen gezond gehouden en kunnen ze meer fruit produceren. Maar welke is de beste manier van snoeien? En waar moet je op letten als je Appelbomen snoeit? Hieronder worden de stappen voor het snoeien van Appelbomen uitgelicht.

Wat is de beste tijd om te snoeien?

Het beste moment om te snoeien is net na de oogst van de appels, in de late zomer of vroeg in de herfst. Dan zijn de bomen niet alleen bladloos, maar ook bevrijd van oogstspanning. Snoeien tijdens het fruitseizoen is geen goed idee omdat je daardoor het vruchtvormingsproces kan onderbreken.

Hoe pak je het snoeien aan?

Het begint allemaal met het verwijderen van alle dode en zieke takken. Verwijder ook alle takken die overhangen of in andere delen van de struik groeien. Controleer dan of er ranken te vinden zijn die net boven de grond uitsteken en verwijder deze. Deze ranken hebben vaak geen appels.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Beslis daarna wat de beste hoogte is voor de boom. De boom moet stijf zijn, met lange takken en zonder veel uitstulpingen. De takken in het midden van de boom mogen niet al te groot zijn, omdat ze anders te veel schaduw geven en te veel fruit produceren. De takken aan de bovenkant van de boom moeten omschreven worden om de vorm te behouden.

Verwijder daarna de waterloten of knoppen die onderaan de takken groeien. Deze waterloten of knoppen kunnen later gaan groeien tot ranken waar geen fruit aan groeit. Knip takken die boven het centrale punt kruisen los. Deze takken belemmeren de luchtstroom en de toegang van zonlicht.

Welke gereedschappen heb je nodig?

Het snoeien is geen moeilijk karwei, maar je hebt toch wel wat gereedschap nodig. Grote takken kunnen met een zaag of hak gesneden worden. Voor kleinere takken is een steekschaar of een snoeischaar beter. Een snoeischaar is ook handig om de waterloten te verwijderen. Tenslotte heb je ook een ladder nodig om te ranchen die hoog boven de grond groeien.

Conclusie

Snoeien is een essentieel onderdeel van het onderhouden van appelbomen. De beste tijd om te snoeien is kort na de oogst van de appels in de late zomer of vroeg in de herfst. Begin met het verwijderen van dode of zieke takken. Beslis welke hoogte de boom moet hebben en verwijder waterloten of knoppen die naar beneden groeien. Werk vervolgens takken boven het centrale punt weg. Gebruik voor het snoeien een zaag, een hak, een steekschaar of een snoeischaar. Ten slotte is een ladder nodig om de hoge takken te snoeien.

Plaats een reactie