Appelboompje snoeien

Appelboompjes zijn een prachtige aanwinst voor je tuin, want wat is er leuker dan zelfverse tuinappels plukken? Maar het is belangrijk om je boompje goed te snoeien, anders groeien de vruchten niet goed. Gelukkig is het snoeien van een appelboompje niet zo moeilijk. Hieronder staan​ ​tips over hoe je dat het beste kunt doen.

Snoeien van een Appelboompje

Het beste moment om een appelboompje te snoeien is aan het begin van het groeiseizoen. Voor het snoeien heb je een paar specifieke gereedschappen nodig. Je hebt: een snoeischaar, een bezem en een sterke ladder nodig. Als je de snoeischaar te borstelen, zorg er dan voor dat deze goed schoongemaakt en geslepen is. Snoei nooit met een bot of beschadigd instrument.

Voordat je begint met snoeien is het belangrijk om de algemene vorm van de appelboom vast te stellen. Als de binnenste takken dicht bij elkaar staan, snoei ze dan voor meer lucht en licht. Met je ladder kun je de bovenste takken bereiken en de takken die te dicht bij elkaar staan ​​verwijderen. Snoei ook alle dorre takken waar je bij kunt om de gewenste vorm te krijgen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Het uiteindelijke doel van het snoeien is om de twee belangrijkste lijnen te creëren. De eerste lijn loopt langs de voet van de stam tot aan de top van de appelboom. De tweede lijn loopt van boven naar beneden langs de voet van de boom. Deze lijnen maken een V-vorm en geven je een duidelijk beeld van waar de verdere snoei moet plaatsvinden.

Vergeet ook niet om regelmatig dode en beschadigde takken te verwijderen. Snoei ook alle nieuwe twijgen die langere, dikkere takken veroorzaken. Controleer regelmatig de water- en voeding behoeftes van je appelboompje en verwijder eventuele luizen of insecten die het blad aantasten. Als je het goed doet, zijn je appels vers en lekker!

Tips voor het Snoeien van een Appelboompje

Hier zijn een aantal nuttige tips om te onthouden als je een appelboompje snoeit:

  • Snoei je appelboompje in het begin van het groeiseizoen.
  • Gebruik schone en geslepen gereedschappen om te snoeien.
  • Let op dat er lucht en licht is voor de binnenste takken.
  • Gebruik een ladder om de bovenste takken te bereiken.
  • Verwijder dode, beschadigde en twijgachtige takken.
  • Creëer twee ​​lijnen voor een sterke basis vorm.
  • Controleer regelmatig op luizen en insecten.

Naast deze tips is het ook belangrijk om je appelboompje regelmatig te bemesten en te water geven. Dit zal de gezondheid van de boompjes verbeteren, en dus ook de kwaliteit van de vruchten.

De Voordelen van regelmatig Snoeien

Regelmatig snoeien van je appelboompje zorgt ervoor dat hij gezond en sterk blijft. Regulariteit is hierin belangrijk. Als je boompje sneller en slanker groeit dan heeft hij genoeg lucht en licht om goede vruchten te produceren. Door de dode takken en twijgjes weg te halen, krijgt de boom ook extra voeding en begint hij meer energie te putten uit de grond. Als je je boompje slechts een keer per jaar snoeit, gaat hij vroeg dood en produceerde minder vruchten.

Op deze manier heb je langer plezier van je boompje, waarbij je kan genieten van vers geplukte appels. En het is een hele leuke bezigheid om je appelboom zelf te snoeien. Lees je dus goed in en je zult zien dat appelboom snoeien niet zo moeilijk is als je denkt!

Plaats een reactie