Azalea snoeien

Azalea’s zijn prachtige structureel vormende struiken en een van de meest populaire tuinplanten. Omdat ze zo veel kleur en textuur toevoegen aan de tuin, is het belangrijk dat je de juiste manier van snoeien kent om ze gezond en fotogeniek te houden. In dit artikel leer je hoe je deze prachtige bloemen kunt snoeien om de mooiste tuin te creëren.

Hoe te beginnen met het snoeien van Azalea’s?

Voordat je begint met het snoeien van Azalea’s, is het belangrijk om naar de algemene vorm van de struik te kijken. Je kunt het beste beginnen met het weghalen van schade door insecten, stormen of ziekte. Verwijder alle schadelijke twijgen van de basis tot aan de bovenkant van de struik. Als het mogelijk en veilig is, kun je ook beginnen met het verwijderen van oude, verdorde takken die in de weg hangen. Wanneer je klaar bent met het verwijderen van schade en oude takken, is het tijd om te beginnen met het kappen van je Azalea.

Wanneer is de beste tijd om te snoeien?

Het is het beste om Azalea’s ’s nachts te snoeien, na de zonsondergang, zodat er geen direct zonlicht op de Azalea valt. Omdat Azalea’s niet geschikt zijn voor winterkniptechnieken, wacht je het beste met het snoeien tot april. Als je in het noorden van Europa woont, kun je het beste de Azalea’s al in maart snoeien, omdat de kans van late vorst klein is. Een andere reden waarom je de Azalea’s ’s nachts kunt snoeien, is dat je dan een betere kijk hebt op de vorm van de struik, omdat de schaduwen anders zullen lijken. Let ook op in welke periode de Azalea begint te bloeien, want je wilt geen knoppen of bloemen verwijderen voor de bloemknoppen opengaan.

Gebruik de juiste gereedschappen

Voor het snoeien van Azalea’s heb je een goede, scherpe snoeischaar nodig. De schaar moet scherp genoeg zijn om door het kale, zachte hout van de Azalea te snijden en heeft een lang lemmet nodig. Belangrijk is dat je nooit kleine, verwrongen takken wil afknippen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de struik. In plaats daarvan kun je de takken bij de basis afbinden. Als je klaar bent met het snoeien, moet je de schaar en andere gereedschappen met alcohol ontsmetten voordat je ze opbergt.

Stap voor stap een Azalea snoeien

Stap 1: Kijk naar de algemene vorm van de struik en verwijder alle schade of oude takken.

Stap 2: Koning de Azalea. Kies de meest geschikte takken om de vorm van de struik te behouden en de lucht circulatie te verbeteren.

Stap 3: Kies de takken die je wilt verwijderen, reis enten en knip de takken schuin af bij de basis.

Stap 4: Snoei dood en uitgebloeide bloemen.

Stap 5: Gebruik na het snoeien een voeding en water de struik goed.

Stap 6: Ontsmet de gereedschappen met alcohol voordat je ze opbergt.

Conclusie

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het beheer van je Azalea’s. Door de tips in dit artikel te volgen, kun je een gezonde en mooie Azalea creëren die jaar na jaar kan bloeien. Vergeet niet om je gereedschappen na iedere snoeisessie te desinfecteren om infectie te voorkomen.

§§ COM

De html tags toegevoegd.

Plaats een reactie