Bamboe snoeien

Bamboe is een buitengewoon veelzijdige plant die een grote diversiteit aan kenmerken heeft. Het is een voedingsbodem voor talloze dieren, biedt schaduw in warme klimaten en voegt knappe architectonische interesses toe aan tuinen. Hoewel het snoeien van bamboe vele voordelen heeft, is het een procedure die veel mensen weerhoudt omdat het een ingewikkeld en bijna kunstzinnig proces is.

Het belang van bamboe snoeien

Het onderhouden van bamboe is cruciaal om te voorkomen dat de groeiweg uit de hand loopt, vooral als je omringd bent met deze vegetatie in je tuin. Ongeacht of je een formeel landschap of informeel gebied hebt, het regelmatig snoeien van bamboe helpt er voor te zorgen dat je je tuin altijd goed verzorgd laat uitzien. Het regelmatig snoeien van bamboe voorkomt verstopte looppaden, laat licht binnen, en biedt een kans om de tuin meer gestructureerd te maken.

Hoe bamboe snoeien?

Snoeien van bamboe moet het best gedaan worden aan het begin van het seizoen, omdat je klaar moet zijn voor het volgende seizoen. Om goed te beginnen met het snoeien van bamboe moet je eerst het type bamboe bepalen dat je bent. Er zijn twee soorten bamboe: monoculaire (een soort) en polyculaire (meerdere soorten). Beide soorten vereisen verschillende methoden wanneer het gaat om het snoeien ervan.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Voor degenen die hun monoculaire bamboe snoeien, is het belangrijk om deze te trimmen voordat de knoppen gaan barsten om toekomstige groei te voorkomen. Je moet ook alle droge, welig tierende en gedraaide delen van de stengels verwijderen om de natuurlijke schoonheid van de bamboe te behouden. Verder moeten alle braamstruiken of ongewenste zaailingen verwijderd worden. U kunt een snoeischaar of bijl gebruiken om de stengels te trimmen.

Voor polyculaire bamboe is het belangrijk om de twijgen van de verschillende soorten bamboe te onderscheiden in de tuin. U moet alle ongewenste stengels verwijderen en de overgebleven stengels kort knippen om te voorkomen dat ze te ver uitgroeien. Als je bamboe te laat snoeit wordt het moeilijker om het te onderhouden en krijg je bamboe die uit elkaar gaan, iets wat je op de lange termijn alleen maar meer tijd en moeite gaat kosten.

Daarnaast is het ook belangrijk om de flora en fauna in de omgeving te onderhouden, omdat bamboe nog steeds een leefomgeving is voor vele dieren. Als je het snoeien afrondt, is het belangrijk dat je het terrein afsluit door een hek rond de bamboe te plaatsen. Dit voorkomt dat ervan losse stukken afbreken en dieren haar schade berokkenen.

Gereedschap voor het snoeien van bamboe

Soort gereedschap dat je nodig hebt om bamboe te snoeien is afhankelijk van het type bamboe, de omvang en het doel van het snoeien. Een stevige snoeischaar of bijl is het meest geschikt voor het snoeien van de stengels, maar als je moet werken met grote en brede stengels, zoals bij monoculair bamboe, is een laddertje nodig. Om grote hoeveelheden bamboe te snoeien, zoals bij het onderhouden van plantages, is het Adviseerbaar een motorzaag te gebruiken. Er zijn ook pneumatische snoeischaren verkrijgbaar die geschikt zijn voor het snoeien van bamboe.

Conclusie

Snoeien van bamboe is goed onderhoud, zowel voor de korte als de lange termijn. Door het te snoeien houd je het healthy, zorg je ervoor dat de tuin er goed uitziet en voorkom je overmatige groei. Alleen snoeien van bamboe wanneer je het nodig acht is een must. Door goed gereedschap te gebruiken en voorzichtig en methodisch te snoeien is het mogelijk om een mooie bamboetuin te creëren.

Plaats een reactie