Beukenhaag snoeien

Een Beukenhaag is een prachtige en populaire haag voor veel tuinen. Beukenbomen zijn erg sterk en duurzaam en hebben de mogelijkheid om een uitgebreid privacy scherm te creëren om ervoor te zorgen dat uw tuin gezellig en rustig blijft. Nochthans, zoals met het meeste in de tuin is het belangrijk om je Beukenhaag regelmatig te snoeien om het er mooi en gezond uit te laten zien. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dat het beste kunt doen.

Wanneer je je Beukenhaag het beste kan snoeien?

Het beste moment om je Beukenhaag te snoeien is tussen maart en eind augustus, en dit twee of drie keer per jaar. Het is het beste om de eind augustus te snoeien als de meeste van de takken al hun bladeren verloren hebben. Je kunt de takken, al naar gelang je tuintype, af snoeien van ½ inch boven de laatste groene bladeren. Een Beukenhaag die twee keer per jaar wordt gesnoeid heeft een meer compacte vorm. Hiernaast kun je de deze twee snoeihandelingen uitvoeren. De eerste vanwege de vorm van het jaar en de tweede later in de zomer met het oogmerk de groei te beperken.

Het is ook belangrijk om te informeren naar specifieke information omtrent het snoeien in jouw streek omdat sommige plaatsen specifieke regels kent, wat betreft het snoeien van bomen, met name in de periode van het broedseizoen. Je hebt ook de mogelijk de haag wat korter te maken als je deze in de winter snoeit.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Hoe ga je te werk als je Beukenhaag snoeit?

Voordat je begint met het snoeien van je Beukenhaag is het belangrijk dat je het juiste materiaal bij de hand hebt alsook de juiste kennis om dit zo veilig en effectief mogelijk te doen. De beste gereedschappen om te gebruiken voor het snoeien van je Beukenhaag zijn een lange stokzaag, een handzaag en een snoeischaren.

Als je eenmaal alle spullen bij de hand hebt kun je met het snoeien beginnen door de takken terug te snoeien. Hiervoor is de lange stokzaag of de handzaag perfect. Je kunt ook algemeen worden snoeien om de haag in vorm te houden door de uitlopers die uit de haag steken, weg te snoeien. Hiervoor is de snoeischaren ideaal.

Voor- en nadelen bij het snoeien van je Beukenhaag

Als je je Beukenhaag regelmatig snoeit krijgt je hier voordelen van. Het voornaamste voordeel is dat het je Beukenhaag in een goede, vormklare en gezonde toestand houdt en hierdoor is het een stuk decoratiever. Naast het voorkomen van zo’n wilde uitlopende haag, voorkom je ook het ziek worden van de haag.

Het enige nadeel bij het snoeien is dat het tijd kost en dat je dit eventuele twee of drie keer per jaar moet herhalen. Maar je Beukenhaag zal je direct dankbaar zijn!

Conclusie

Het is belangrijk om je Beukenhaag regelmatig te snoeien zodat het sterk en gezond blijft. Het beste moment om dit te doen is tussen maart en eind augustus, al naar gelang de regels van je streek. Hiervoor moet je over het juiste materiaal beschikken; een lange stokzaag, een handzaag en een snoeischaren. Er zijn diverse voorder en een enkel nadeel. Als je de bovenstaande raadgevingen ter harte neemt, zal je Beukenhaag er als een visitekaartje uitzien!

Plaats een reactie