Blauwe regen snoeien

Blauwe regen is een typische tuinplant met hangende bloemtrossen die in de zomer in blauwe, paarse of witte kleuren openbloeien. De meeste blauwe regenplanten kunnen makkelijk groeien en na verloop van tijd worden ze zo groot dat ze haast lijken op bomen. Hoewel blauwe regen er prachtig uitziet in de tuin, is het belangrijk dat je de plant regelmatig snoeit, zodat hij groeit zoals je dat wilt. Snoeien heeft verschillende belangrijke voordelen en hier leggen we uit hoe je blauwe regen het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar je het moet doen en met welke gereedschappen je het snoeien uitvoert.

In welke periode van het jaar?

Blauwe regenplanten zijn het meest actief tussen de maanden maart en augustus. Het is het beste om te snoeien na het laatste stuk koud weer in maart, wanneer de plant begint te groeien en er weinig kans is op nachtvorst. De meeste blauwe regenplanten bloeien in de zomer en je kunt het beste beginnen met snoeien als de bloemen verdroogd zijn, zo begin juli. Dit geeft de plant de tijd om sterk te worden voor de winter.

Hoe je Blauwe regen kunt snoeien

Om de plant op de juiste manier te snoeien moet je de planten een stevige, strakke basis geven zodat de twijgen zich kunnen ontwikkelen. Verwijder hiervoor eerst alle gedroogde, zieke of dode takken en maak daarna de bovenste takken een beetje bij. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de bovenste takken kort zijn om te voorkomen dat er zich ongewenste zijtakken ontwikkelen. Niet al je takken hoeven bijgesnoeid te worden, maar denk er wel aan je sierstruiken regelmatig te blijven trimmen, mits niet te veel tegelijk. Er blijven genoeg takken over om op een natuurlijke manier te bloeien.

Gereedschappen voor het snoeien

Je hebt verschillende soorten gereedschappen en voedingsmiddelen nodig tijdens het snoeien van blauwe regen. Met een goede snoeischaar kom je een heel eind, maar je kunt ook onkruidbestrijders en voedingsmiddelen gebruiken om de plant gezond en sterk te houden. Voor het beste resultaat, gebruik een goede metalen snoeischaar om de planten te knippen. Hou de snoeischaar tussen jouw duim en wijsvinger zodat je meer controle hebt over de snoeibeurt. Voor het voeren van de plant, is wat voedingsmiddel met voedingsstoffen belangrijk voor de plantgroei. Bovendien kun je wat onkruidbestrijders gebruiken om ervoor te zorgen dat je blauwe regen zo goed als mogelijk mooi blijft.

Conclusie

Snoeien van blauwe regen is belangrijk voor een gezonde en mooie tuin. Als je de plant goed snoeit, zal hij er het hele jaar door mooi en gezond uitzien. Snoeien doe je het beste na het koudste stuk weer, meestal in maart. Gebruik verschillende gereedschappen, zoals een metalen snoeischaar en voeringsmiddelen. Voor het beste resultaat moet je de plant regelmatig snoeien en de bovenste takken kort houden. Met de juiste zorg zal je blauwe regenvelden er prachtig uitzien!

Plaats een reactie