Bolacacia: Hoe snoei je deze prachtige plant?

Bolacacia is een tropische plant die wordt gebruikt om tuinen en terrassen te versieren. Door zijn dichte groen en zijn relatief korte levensduur, behoort Bolacacia tot een van de meest geliefde soorten tuinplanten. De groei van Bolacacia is snel, wat betekent dat het snoeien vaak nodig is. In deze post gaan we kijken hoe je op de juiste manier de Bolacacia kunt snoeien en waar je op moet letten bij het onderhoud.

Wanneer is het het beste om te snoeien?

De beste tijd om een Bolacacia te snoeien is wanneer het lente is. De temperatuur is dan laag, wat betekent dat er weinig ongedierte en schimmels in de plant kunnen komen. Ook is de plant nog niet in een drukke groeifase, wat de groei typt. Door de plant in deze periode te snoeien, kan hij beter herstellen en er gezonder uitzien. Als je tijdens de rest van het jaar moet snoeien, zorg dan dat je het op een dag met mild weer doet, zoals op een warme of regenachtige dag. Snoei in de zomer alleen als het nodig is, omdat de plant dan veel waterverbruikt.

Hoe je Bolacacia kunt snoeien

Het snoeien van Bolacacia is het beste te doen met scherpe, schone scharen, zoals tuinscheren, kappersscheren of kleine herjagers scharen. Scherend, waarbij je de dunne takken afsnijdt op circa 0,5 cm van boven de knop of waar die tak in het hout komt. Knip slechts een enkele tak of bovenkant af per keer. Als het snoeien je te veel moeite kost of als je niet veel ervaring hebt met de plant, kun je ook de dode bladeren en bloemen weghalen om de Bolacacia er gezond uit te laten zien.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Kam er eerst voor zorgen dat je op de juiste manier snoeit. Als je bijvoorbeeld een dikke tak afknipt, kunnen er rafels ontstaan ​​in de bol. Vervolgens is het belangrijk om de schimmels en insecten (die de plant kan infecteren) op afstand te houden. Hierbij kun je insectspray gebruiken. Een andere manier om de plant te beschermen, is het aanbrengen van een afdekmateriaal. Voordat je begint met snoeien, is het ook belangrijk om erachter te komen of er veranderingen aan het landschap hebben plaatsgevonden (zoals onkruid, grasmatten, paadjes, enz.) die de plant kunnen bedreigen.

Verzorging na het snoeien

Na het snoeien van een Bolacacia is het belangrijk om de plant goed te verzorgen. Geef de Bolacacia elke dag voldoende water (maar niet te veel) en laat de plant zo vaak mogelijk in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond waarin de plant staat nooit te nat wordt. Het is ook raadzaam om het gazon rondom de Bolacacia te maaien om er voor te zorgen dat er geen onkruid of ongewenste planten in de buurt groeien. Verder kun je de Bolacacia ook voeden met bemesting om de plant gezond te houden.

Conclusie

Bolacacia heeft een fijne groene schaduw die veel tuinen kan verfraaien en maakt zodoende een tuin een stuk mooier. Om Bolacacia op de juiste manier te snoeien, is het verstandig om dit in de lente te doen. Dit is de beste moment om te snoeien omdat de plant dan geen risico loopt om besmette te raken door ongedierte of schimmels. Daarnaast is het belangrijk dat we alleen afsnijden wat nodig is en erop toezien dat het gazon rondom de Bolacacia geen onkruid of ongewenste planten krijgt. Door de Bolacacia te voeden met bemesting en de grond water geven is de plant daarna weer klaar om opnieuw te groeien.

Plaats een reactie