Bolboom snoeien

Bolbomen wekken vaak een gezelloze schoonheid op. Ze zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin en kunnen worden gebruikt voor decoraties, een schaduwrijke toevluchtsoord en als vruchtboom. Om de schoonheid van een bolboom maximaal te benutten, moet deze goed worden gesnoeid. In dit artikel zullen we bekijken hoe je een Bolboom het best kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe je het aanpakt en met welke gereedschappen je het snoeien uitvoert.

Waarom is snoeien van de bolboom nodig?

Bolbomen moeten gesnoeid worden om te voorkomen dat deze schade oploopt. Door de bolboom te snoeien, worden overtollige takken verwijderd die een risico vormen voor mensen of gebouwen. Ook helpt het bij het openhouden van de kroon om meer licht rond de bolboom te laten. Snoeien helpt ook bij het verminderen van ziekten door het verminderen van infectie en plagen.

Wanneer snoeien?

Bolbomen kunnen het beste tijdens de wintermaanden worden gesnoeid. Tegen het einde van de herfst nemen de bladeren af, wat helpt bij de identificatie van gebieden waar het snoeien nodig is. Door je snoei werk uit te voeren gedurende de wintermaanden, heb je voldoende tijd om besmettingen of plagen te beheren als gevolg van het snoeien. De beste periode voor het snoeien van de bolboom is tussen december en maart.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar Body
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.99
GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 48.88

Hoe snoeien?

Het snoeien van een bolboom vereist enige kennis en ervaring. Voordat je eraan begint, moet je eerst contact opnemen met een gespecialiseerde kweker of tuincentrum. Zij kunnen je helpen informatie te verkrijgen over de juiste technieken en het type gereedschap dat je nodig hebt. Voordat je begint met snoeien, moet de specifieke soort bolboom worden geïdentificeerd, omdat deze verschillende snoeimethoden en gereedschappen vereisen.

Welke gereedschappen gebruik je?

Gespecialiseerd snoeigereedschap is nodig om de bolboom veilig en correct te snoeien. Er zijn verschillende soorten snoeigereedschap, waaronder: snoeischaar, hakselaar, skimmer, snoeischaar, bessenmond, takkenschaar en vaak voor verschillende soorten bomen. Veel van deze gereedschappen bevatten verschillende schoenen en messen ter vervanging of verbetering van de prestaties. Om de bolboom verschillende maten en vormen te geven, worden er vaak knippen gebruikt. Wanneer snoeien, moeten alleen gezonde delen van de boom worden gesnoeid. Bladeren wegknippen, druppelsnoei en stutten zullen de bolboom ook helpen zijn vorm te behouden.

Conclusie

Het snoeien van een bolboom vereist een klein beetje kennis en ervaring. Door je bolboom te snoeien, kun je ervoor zorgen dat hij gezond en sterk blijft en freeks hun schoonheid maximaal benutten. Bolbomen kunnen het beste tijdens de wintermaanden worden gesnoeid, maar als de boom al in de lente of zomer is gesnoeid, moet je er voorzichtig mee omgaan. Gebruik de juiste gereedschappen om schade te voorkomen en om de bolboom goed te snoeien.

Plaats een reactie