Bolcatalpa: Hoe snoei je deze bomen?

De Bolcatalpa behoort tot de populairste, best leverende en mooiste bomen in Nederland. Deze boom heeft robuuste takken en dikke ronde bladeren. Het staat bekend om zijn mooie, weelderige bloemen. Bolcatalpa’s zijn goed te combineren met andere bomen, kleine struikgewassen en grassen, waardoor het een gewild plantsoort is bij tuinaanlegprojecten. Als je ervoor kiest om een Bolcatalpa te planten, is het belangrijk om te weten hoe je deze het beste kunt snoeien.

Waarom snoeien?

Snoeien is belangrijk voor het behoud van een Bolcatalpa om diverse redenen. Het helpt de boom gezond en sterk te houden, omdat het oude, dode of zieke takken verwijdert. Daarnaast helpt het ook om de boom een mooie vorm te geven, of om de groei en verspreiding van nevenbomen te beperken. Snoeien heeft ook invloed op de productiviteit van de Bolcatalpa. Door deze te snoeien, verkrijgt de boom meer energie en wordt de groei en bloei verbeterd, waardoor meer vruchten worden geproduceerd.

Wanneer is de beste tijd om de Bolcatalpa te snoeien?

Het is belangrijk om op het juiste moment te snoeien. De beste tijd om te snoeien is tijdens het voorjaar, wanneer de knoppen zich beginnen te openen. Snoeien tijdens het voorjaar zorgt ervoor dat de Bolcatalpa een ​​gezonde groei krijgt. Het is ook belangrijk om er op te letten dat je de Bolcatalpa niet snoeit tijdens het najaar of de winter. Deze temperaturen zijn te koud voor de boom om het snoeien aan te kunnen en het risico op beschadigingen is hierdoor groter.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

De beste manier om de Bolcatalpa te snoeien

Om de Bolcatalpa goed te snoeien, heb je verschillend gereedschap nodig, zoals een klem, een lopers of een snoeischaar. Benodigdheden zoals handschoenen en oogbescherming zijn ook nuttig. Je moet voorzichtig zijn om de knoppen van de Bolcatalpa niet te beschadigen. Om de Bolcatalpa goed te snoeien, moet je de volgende stappen volgen:

  1. Verwijder eerst alle dood hout. Verwijder dode takken die donker worden, broos worden of op een andere manier verzwakt zijn. Dit helpt de boom gezond te houden.
  2. Verwijder alle randen van de Bolcatalpa. De randen zijn kleine takken die aan de kant van de stam bevestigd zijn en geen vrucht produceren. Deze takken verhinderen de groei van de stam en moeten worden verwijderd.
  3. Neem ook omringende bomen weg. Neem alle bomen en grassen weg die de groei van de Bolcatalpa kunnen verstoren. Verwijder alle onderhoudstakken die kort en broos zijn. Laat alleen de takken die zich langs de stam van de boom uitstrekken, zodat de boom een regelmatige vorm krijgt.
  4. Verwijder de waterhout en schors. Verwijder de waterhout die de stam van de Bolcatalpa omringt, alsook al het overtollige schors. Dit helpt de stam goed te laten groeien.
  5. Bij het snoeien van bladeren moeten kleine blaadjes die zich aan de uiteinden van krullen, geleidelijk worden verknipt. Verwijder ook alle netvliesbladeren. Verwijder alle scheuten van de bladeren voor het onderhoud. Dit staat bekend als ‘slakken’.

Het is belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken tijdens het snoeien van een Bolcatalpa. Gebruik nooit uw handen, maar gebruik altijd de juiste gereedschappen om de takken te snijden. Deze gereedschappen moeten scherp zijn. Vergeet ook niet om de gereedschappen na elk gebruik schoon te maken en te desinfecteren. Door middel van deze stappen zal uw Bolcatalpa jarenlang gezond en mooi blijven.

Conclusie

Snoeien is erg belangrijk om te zorgen dat een Bolcatalpa gezond en sterk blijft, dit kan het geleidelijk omhullen, helpen bij het verbeteren van de groei en bloei en het elimineren van ongedesireerde nevenbomen. Het is echter belangrijk om op het juiste moment en op de juiste manier te snoeien. Door de stappen te volgen die hierboven beschreven staan, kun je er zeker van zijn dat je Bolcatalpa in optimale conditie blijft.

Plaats een reactie