Bramenstruik snoeien

De bramenstruik is een meerjarig plant en bestaat uit verschillende onderdelen. Om de struik gezond en mooi te houden, is regelmatig snoeien nodig. Als je weet hoe je dat op de juiste manier doet, kun je ervoor zorgen dat je bramenstruik er joar naar jaar geweldig uitziet. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het snoeien van een bramenstruik.

Hoe vaak moet je een bramenstruik snoeien?

Het snoeien van een bramenstruik is niet iets wat je elk jaar moet doen. Snoeien is alleen nodig als je struik groeit of als er dode of beschadigde takken zijn. Als de struik gezond is, dan is het beter om de struik een jaar te laten rusten en alleen de dode takken te snoeien. Ook als je de bramenstruik voor de eerste keer gaat snoeien, is het beter om het een jaar rust te gunnen en dan pas te beginnen met snoeien.

Wat is de beste tijd voor het snoeien van een bramenstruik?

Het snoeien van een bramenstruik kun je het beste doen in de lente, meestal in maart of april. In deze periode is de bramenstruik het meest actief. Als je de bramenstruik dan snoeit, heeft de plant de tijd om na het snoeien weer aan te groeien. Als je later snoeit, in de zomer, krijgt de struik minder tijd om aan te groeien voor de koudere wintermaanden.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe moet je een bramenstruik snoeien?

Voordat je begint met het snoeien, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt. Hiervoor heb je een snoeischaar, maar ook een stok of iets dergelijks. Met de stok kun je de takken die je wilt snoeien bereiken. Zorg ervoor dat je twee handen op de stok hebt, zodat je in evenwicht bent als je aan het snoeien bent.

Als je de juiste gereedschappen hebt, kun je beginnen met het snoeien. Het is het beste om met de dunste takken te beginnen. Voor elke tak die je snoeit, maak je een nette snede ter hoogte van de stam. Als je alle dunne takken hebt gesnoeid, kun je doorwerken met de volgende takken. Zorg ervoor dat je elke tak correct snoeit, zodat de bramenstruik netjes compact blijft. Als je klaar bent met snoeien, is het een goed idee om de struik wat kunstmest te geven, zodat de struik de juiste voedingsstoffen krijgt voor het aangroei seizoen.

Conclusion

Snoeien van een bramenstruik is een belangrijk onderhoudsonderdeel. Als je de juiste gereedschappen hebt en de juiste technieken gebruikt, kunnen je bramenstruiken er gezond en mooi uitzien. Je kunt het beste de bramenstruik in de lente snoeien, wanneer de plant het meest actief is en voldoende tijd heeft om na het snoeien weer aan te groeien. Laat de bramenstruik elk jaar een jaar rusten, tenzij er dode takken moeten worden gesnoeid. Volg de bovenstaande tips en je struik zal er geweldig uitzien!

Plaats een reactie