Buddleja: Alles over het snoeien van deze decoratieve heester

Buddleja is een decoratieve heester die vaak wordt gebruikt als haag, hekwerk of voor het kweken van bomen en struiken. De, soms meterhoge struiken, zijn zeer groen en donker of zilveren bladeren en worden geaccentueerd door eindeloos veel kleine, witte, blauwe of paarse bloemen. De bloemen verschijnen van mei tot oktober op verschillende soorten bloemstelen, waardoor deze als een prachtig boeket kan worden bekeken. Niet zo verrassend, is er af en toe sneedwerk om de struik in vorm te houden.

Het is essentieel om te weten wanneer en hoe Buddleja het beste kan worden gesnoeid. Het is belangrijk dat u de juiste stappen volgt en de juiste gereedschappen gebruikt, zodat de Buddleja zoveel mogelijk gedijt. Kortom, als je goed begrijpt wanneer en hoe je Buddleja moet snoeien, dan kun je een heel regelmatig, mooi boeket krijgen voor je tuin. Dit artikel geeft je een gedetailleerd overzicht van hoe je de Buddleja op de juiste manier kunt snoeien.

Hoe Buddleja op de juiste manier te snoeien?

Aangezien Buddleja vaak wordt gebruikt als een heester, heeft het nabran hebben van een regelmatige vorm of een haag. Snoeien is dus geen optionele taak als het gaat om deze struiken. Koester de groei van je plannen door regelmatig snoeien.

Wanneer is de beste tijd om Buddleja te snoeien?

Buddleja snoeien is het meest effectief en gemakkelijk als je het doet tussen het einde van de winter en het voorjaar. In het vroege voorjaar kunnen alle doden en slapen twijgen worden verwijderd. Deze operatie zal de Buddleja helpen bij het produceren van veel nieuwe bladeren. Als je regelmatig Buddleja snoeit in de lente, zal de tuin langer heerlijk ruiken door de verspreiding van meer bloemen.

Welk gereedschap moet ik gebruiken om Buddleja te snoeien?

U dient verschillende soorten gereedschap te gebruiken voor het snoeien van Buddleja. De belangrijkste zijn een goede snoeischaar, een stok en een boomspies. Als u ervoor kiest om een ​​elektrische snoeischaar te gebruiken, zorg er dan voor dat deze schoon is en goed wordt gesmeerd. Om keterse en sleepjes dieper terug te snoeien, heb je een stok nodig. Bij het schudden van de struik helpt een boomspies bescherming te bieden, maar let erop dat je het voorzichtig doet en nooit overmatig hard duwt tegen de struik.

Hoe moet ik de Buddleja snoeien?

Ten eerste is het belangrijk dat u een algemene vorm kiest en alleen de uitstekende takken snoeit. Snij niet meer dan een derde van het totale materiaal uit op een gegeven tijd. Om het landschap diverse vormen te geven, kun je ook clubs uitknippen om een ​​mooie bocht te maken. Als dit echter te hoog wordt, knip dan alleen de uitdagende twijgen af. Als deze eerst worden verwijderd, kun je gaan knippen waar je wat dunner wilt maken. Probeer ook om een ​​scherpe snit te maken, dus geen geschoren randjes. Na afloop van het snoeien, knip en verwijder alle slapen, geel wordende bladeren of dorre toppen met een schaar. Tenslotte, kijk uit naar ongedierte of spinnenstipjes.

Conclusie

Ten slotte is snoeien van Buddleja noodzakelijk om het mooi te houden en de bloemen te ontmoeten. Bij het kiezen van de juiste tijd, het gebruiken van de juiste gereedschappen en het correcte snoeiproces, kun je het feest van regelmatig en mooi uitziende bomen langer laten duren. De prachtige bloemen verspreiden ook hun geur en goede groei van je Buddleja heester.

Plaats een reactie