Buxusbol snoeien

Buxusbol, of groene buxus, is een veelgebruikte houtachtige struik die in precies dezelfde vorm wordt gekweekt. Het is een van de meest voorkomende tuinplanten in Nederland. Het kan worden gebruikt om een afscheiding te maken of om een geometrisch effect in de tuin te creëren. Buxusbolplanten zijn relatief eenvoudig te onderhouden, maar ze moeten regelmatig worden gesnoeid om de mooie vorm en het groene uiterlijk te behouden.

Wanneer moet je Buxusbol snoeien?

Buxusbol kan het beste in het vroege voorjaar worden gesnoeid, omdat dat de beste groeiperiode voor de struik is. Het juiste moment om te snoeien is afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. In Nederland komt dit gewoonlijk in februari, maart of april. Als je bijvoorbeeld in een warmere regio woont, kun je het snoeien een maand later doen. Houd er rekening mee dat de struiken na het snoeien voor een paar week traag zullen groeien, dus snoei niet te vroeg.

Hoe snoei je een Buxusbol?

Als je Buxusbol wilt snoeien, heb je bijzondere gereedschappen nodig. Je hebt een scherpe, goed geslepen snoeischaar nodig om de plant te snoeien. Deze gereedschappen zijn verkrijgbaar in de meeste tuinwinkels. Om de buxusbol te snoeien, houd je de bol in dezelfde vorm. Afhankelijk van de hoeveelheid groei die je wilt bereiken, knip je er langere of kortere takken af. Begin met het snoeien vanaf het bovenste deel van de bol, omdat dit meestal de meeste groei heeft. Houd de bol zo ver mogelijk in dezelfde vorm en probeer gelijkmatig te snoeien. Knip alle dode takken weg en verwijder overtollig groen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Tips voor het snoeien van Buxusbol

Voordat je begint met het snoeien van de Buxusbol, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt. Koop alleen scherpe, goed geslepen snoeischaar, anders krijg je geen mooie symmetrische bol. Vergeet ook niet je handschoenen aan te trekken voor het snoeien om te voorkomen dat je je handen verwond. Als je klaar bent met het snoeien, is het ook belangrijk om de gereedschappen goed te ontsmetten om te voorkomen dat er ziektes en schimmels in de buxusbolplant komen.

Hoe kun je Buxusbol het beste onderhouden?

Het is belangrijk om te weten dat Buxusbol planten veel verzorging nodig hebben. Om de buxusbol gezond en mooi te houden, moet je het regelmatig verzorgen. Zorg ervoor dat de grond waarin de plant staat altijd vochtig is. De buxusbol heeft ook voldoende zonlicht nodig om te kunnen groeien. Verder moet je regelmatig controleren op insecten en bladluizen en, als ze aanwezig zijn, behandelen met een insecticide of een biologisch bestrijdingsmiddel. Ook is het belangrijk dat de buxusbolplant regelmatig gedraineerd wordt.

Conclusie

Als je het goed snoeit en goed onderhoud, kan Buxusbol een leuketoevoeging zijn aan je tuin. Dit zal het perfecte geometrische effect in je tuingeven. Als je van plan bent om Buxusbolplanten aan te schaffen, zorg er dan voor dat je de juiste gereedschappen koopt en dat je weet wanneer je ze moet snoeien en hoe je je plant het beste kunt onderhouden. Door de buxusbol gezond en mooi te houden, zal je tuin er geweldig uit zien.

Plaats een reactie