Buxushaag snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw buxushaag. Goed, regelmatig snoeien zal een mooie en gezondere heg opleveren. Uw buxushaag zal langer meegaan als u dit op de juiste manier en met de juiste gereedschappen doet. In dit artikel leest u hoe u uw buxushaag het beste kunt snoeien, wanneer het het beste te doen, welke gereedschappen u nodig hebt en hoe u het aanpakt.

Wanneer het beste snoeien?

Het beste moment om uw buxushaag te snoeien is in het voorjaar, vóór de bloei. De tweede beste tijd om te snoeien is tijdens de periode na de bloei. U wordt geadviseerd om eind september of begin oktober te beginnen met uw buxusheg. Het is belangrijk dat het over een langere tijd wordt gedaan uitstellen kan de kans op schade verhogen.

Welke gereedschappen heb ik nodig?

U hebt verschillende gereedschappen nodig om uw buxusheg te snoeien. Hieronder vindt u een lijst met de items die u nodig hebt.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

– Een snoeischaar
– Een stevige ladder
– Dunne snoeischaar
– Grote snoeischaar
– Handmatige grastrimmer
– Elektrische grastrimmer
– Snoeihaken
– Snoeizeis
– Snoeihandschoenen

Hoe te snoeien?

Als eerste moet u uw gereedschappen klaarzetten. Zorg ervoor dat de stevige ladder stevig staat. Zorg er ook voor dat uw snoeizaken goed zijn afgesteld. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt als uw haag hoog genoeg is. Als u klaar bent met het voorbereiden kunt u beginnen met het snoeien.

Het eerste wat u moet doen is uw buxushaag in even lange lijnen snoeien. Let hierbij goed op dat het schuin is om een mooie haag te krijgen. Zorg ervoor dat als de eerste lijnen klaar zijn u de tweede lijnen snoeit in de tegenovergestelde richting. Zo krijg je een mooi strak resultaat.

U kunt ook kleine details toevoegen met een dunne snoeischaar. U kunt zo de dakrand van de haag maken of een lijn trekken langs de bovenzijde.

Tot slot

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw buxushaag. Goede, regelmatige snoei resulteert in een mooiere en gezondere haag en houd het langer mooi. Wanneer u gaat snoeien is het belangrijk om dit over langere tijd te doen. Zorg er ook voor dat je de juiste gereedschappen hebt. Als u alle stappen goed volgt, zult u een prachtige buxushaag krijgen.

Plaats een reactie