Buxussen Snoeien

Buxussen zijn prachtige gewassen die vormen een perfecte aanvulling voor elke tuin. Het snoeien ervan kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet, zal je tuin nog mooier worden. In dit artikel geven we je tips op het snoeien van Buxussen.

Wanneer snoeien?

Het beste moment om Buxussen te snoeien is tussen april en september. In de maanden september en oktober kunnen de Buxussen hun zuurstofvoorraad opbouwen en voeden voordat het koude weer komt. Wanneer je buxus in de wintermaanden gaat snoeien, zal deze zijn nuttige voedingsstoffen verliezen. Daarom is het het beste om te voorkomen dat je de Buxus in de wintermaanden snoeit.

Gereedschappen voor het snoeien

Voordat je begint met snoeien, moet je je voorbereiden op het gebruik van de juiste gereedschappen. Een goede snoeischaar is een must. Op de markt zijn veel verschillende soorten snoeischaar beschikbaar, afhankelijk van de soort Buxus die je hebt. Kies bijvoorbeeld voor de kromme of gewone lange schaar, afhankelijk van welke artikelen je wilt snoeien. Daarnaast heb je een schroevedraaier nodig om afschuiningen te maken. Je hebt ook kalkpoeder, schoon water en tuinaarde nodig.

Hoe moet je Buxussen snoeien?

Het is belangrijk om je buxus op de juiste manier te snoeien. Begin met het verwijderen van alle dood of ziek hout. Haal ook alle dunne of overbodige twijgen en takken weg. Dan moet je de vorm van de buxus aanpassen door de overgebleven takken in vorm te knippen. Gebruik hiervoor een goede schaar of schroevedraaier zoals eerder vermeld. Tijdens het knippen moet je voorzichtig zijn om de takken of twijgen niet te beschadigen. Als je klaar bent met knippen, kun je de buxus bedekken met kalkpoeder.

Na het snoeien

Nadat je de buxus hebt gesnoeid, moet je ervoor zorgen dat hij goed wordt verzorgd. Geef regelmatig water aan de plant, vooral in de warme maanden. Na het water geven, is het belangrijk om de buxus elke maand te voeden met wat tuinaarde. Vergeet ook de bladeren niet te verwijderen. Als je deze regels volgt, zul je zien dat je Buxus prachtig zal groeien en bloeien.

Conclusie

In dit artikel hebben we je tips en trucs gedeeld voor het snoeien van Buxussen. Het is belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken en de Buxussen tussen april en september snoeien. Om de plant optimaal te verzorgen, moet hij regelmatig worden bewaterd en gevoed met tuinaarde. Als je deze stappen volgt, zal je Buxus prachtig groeien en bloeien in je tuin.

Plaats een reactie