Camelia Snoeien

Camelia is een van de meest populaire struiken in tuinen voor hun grote, heldere bloemen. Camelia bomen of struiken hebben wat onderhoud nodig om mooi en gezond te blijven. Het snoeien van Camelia is het belangrijkste onderhoudstaken, met name in de herfst en de lente. Camelia struiken zijn prachtig, maar als je deze niet goed onderhoudt, kunnen ze erg ongezond worden en hun bloemen verliezen.

Camelia Sneien in het voorjaar

In de lente is het de beste tijd om een Camelia te snoeien. Begin met het inspecteren van je Camelia en zoek naar verdorde, gele of dode takken die je moet verwijderen. De Camelia doet beter met reguliere snoei in plaats van grote stukken tegelijk te verwijderen. Als je het goed doet, helpt snoeien de Camelia’s te laten groeien en de nieuwe groei te bemoedigen.

De juiste gereedschap voor Camelia Snoeien

Het belangrijkste gereedschap dat gebruikt moet worden bij het snoeien van Camelia is een goede, scherpe snoeischaar. Het maakt niet uit of het een lange of korte snoeischaar is, zolang het scherp is. Tuingereedschappen die afgesleten of bot zijn, kunnen de struik beschadigen. De takken kunnen kapot gaan, waardoor er soms schimmel op de zoeken of meeldauw op de takken kan ontstaan. Daarom is het belangrijk om ook het gereedschap schoon te maken, met name met kokend water, nadat je de Camelia hebt gesnoeid.

Hoe Camelia te Snoeien

Camelia’s zijn bestand tegen een redelijk zware snoei, maar het is het beste om deze voorzichtig te snoeien. Begin met het verwijderen van verdorde, block of dode takken door deze voorzichtig terug te knippen tot op de stam. Als je je Camelia hebt gecontroleerd, kun je gaan snoeien in de kleine takken, dieper in de struik. Begin met het verwijderen van losse, verwarde takken of gebroken takken. Als je klaar bent, kun je de top gaan schudden of dunner maken. Hierdoor creëer je meer licht en lucht door de verdunnende takken. Maar zorg er wel voor dat je niet iets te veel snoeit; beter minder en meerdere malen snoeien.

Camelia Snoeien in de Herfst

In het najaar, als de laatste bladeren van de takken zijn gevallen, is de beste tijd om de Camelia’s te snoeien. Begin met de inspectie van de takken en verwijder alle bladeren die op de grond liggen. Bladeren die op de grond liggen kunnen schimmel en meeldauw in de struik veroorzaken. Als je inspectie klaar is, knip dan alle beschadigde takken ver terug tot aan de stam. Het is ook aan te raden om al het dode en verdorde hout terug te knippen op de plek waar de nieuwe, levende lente uit komt.

Conclusie

Als je Camelia’s snoeit, is het belangrijk dat je het in het voorjaar en najaar doet. Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap gebruikt en probeer selectief te snoeien, net genoeg om de struiken te bevrijden van beschadigde takken, verdorde takken en losse, verwarde takken. Begin met het verwijderen van de bladeren die op de grond zijn gevallen, om schimmel en meeldauw te voorkomen. Als je dit regelmatig doet, zal jouw Camelia’s leven en hun schoonheid zullen worden versterkt.

Plaats een reactie