Catalpa Boom Snoeien

Catalpa bomen worden vaak voor hun indrukwekkende bladvorm, doorschijnende lente bloemen en de grote katjeskrabben gewaardeerd. Ze kunnen extreem hoog worden, dus het snoeien ervan is van cruciaal belang voor hun structuur en levensvermogen. Gelukkig is het snoeien van een catalpa boom zo simpel als enige basiskennis. Hieronder staan een stap-voor-stap handleiding, met informatie over wanneer en met welk gereedschap je een Catalpa-boom het beste kunt snoeien.

Algemeen overzicht van het snoeien van catalpa-bomen

Catalpa-bomen hebben meestal een stam met verticale takken, die eruit zien als kleine trechters. Ze hebben een grote luiheid om lage takken te dragen die niet goed gedroogd of gekweekt worden, wat een verlies van schaalvermogen creëert. Het gevolg hiervan is dat de boom minder woest is en meer stabieler is. Snoeien is nodig om de schoonheid en de gezondheid van de boom te behouden.

Catalpa bomen bloeien tussen april en mei en produceren daarna katjes. Ze hebben geen herfstverkleuring, dus als je je boom wilt snoeien, is het raadzaam dat te doen voordat de bloei begint. Als je het snoeien uitvoert nadat de bloei is afgelopen, kunnen de bladeren sneller afsterven, omdat er minder bladeren aan de takken zijn overgebleven na de snoei. Dus, als je je catalpa-boom wilt snoeien, is het beste om het voor het begin van de bloei te doen om schade te voorkomen.

Tools en materiaal gebruiken om catalpa-bomen te snoeien

Voordat je begint met het snoeien van je Catalpa-boom, zorg er dan voor dat je een paar goede gereedschappen hebt. Een goede loofschaar en een motorzaag zijn musts. Een loofschaar is handig als het gaat om het snoeien van lage takken bij de stam, terwijl de motorzaag nodig is om dikkere takken en lange stammen te snoeien. Verder moet je de juiste persoonlijke beschermingsuitrusting kopen, zoals stevige werkschoenen, een stofmasker, een veiligheidsbril en handschoenen.

Snoeien van catalpa-bomen is vaak handmatig. Maar als de omvang van de klus aanzienlijk is, kun je overwegen om een snoeiwinkel of een professionele schoonmaker in te huren. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, dan moet je ervoor zorgen dat de takken voorzichtig en schoon worden gesneden. Vertikte takken of lui gesneden takken kunnen gemakkelijk rot en schimmel ontwikkelen dat een infectie veroorzaakt.

De stappen van het snoeien van catalpa bomen

De snoeitechnieken voor catalpa-bomen lijken op de meeste bomen. Er moeten een aantal stappen worden gevolgd. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de volledige omvang van de boom begrijpt en de plaatsen identificeert waar het snoeien nodig is

Eenmaal begonnen met het snoeien, moet je grens- en vormsnoei uitvoeren. Dit betekent het afschudden van takken die naast de stam groeien, zodat ze meer in evenwicht met hun omgeving zijn. Hetzelfde geldt voor verticale takken die uit de verticale lijn van de stam groeien. Ook moetje bijvoorbeeld strakke, bloemrijke takken terugsnoeien om de kracht te verminderen. Scheid ook waterloten, die lange, dikke takken die uit de verticale lijn van de stam groeien.

De laatste stap is het verwijderen van dode takken. Snoei takken die zijn zichtbaar inhangend, verdroogd of ongemotiveerd. Ook moet je subtielen, fijnen takken verwijderen die de vorm van de boom verstoren en de boombalans verstoren. Als je klaar bent, voer dan traktatie uit op de boom door het gebied te voeden met kunstmest, organische voedingsstoffen of ammoniak, wat de weerstand en de vitaliteit van de behandelde plant zal vergroten.

Conclusie

Snoeien is van cruciaal belang voor het behoudt van de schoonheid en de gezondheid van de Catalpa-boom. De beste manier om een Catalpa-boom te snoeien is voordat de bloesem begint, met een goed stel gereedschappen, evenals persoonlijke beschermingsuitrusting. Nadat je eerst de boom hebt geanalyseerd voor het juiste patroon, voer dan het grens- en vormsnoei uit. En vervolgens verwijder de dode, tekorte en verzwakte takken. Verzorg je Catalpa-boom vervolgens met kunstmest, organische voedingsstoffen of ammoniak om de weerstand te verhogen.

Plaats een reactie