Chinese Roos snoeien

Wat is een Chinese Roos?

De Chinese roos is een klimplant die voornamelijk voorkomt in Japan, China, Korea en Vietnam. De plant heeft een laag blad waarmee het klimplantland tijdens de lente en de herfst versierd is. De roosbladeren hebben 5 tot 7 lappen en kunnen tot meer dan een duim lang worden. Ze variëren in kleuren van wit tot oranje, rood en diep paars. De kleine, parelachtige bloemen zijn gezegend met een zoete, etherische Geur.

Chinese Roos Snoeien

Snoeien helpt Chinese rozen te vermeerderen en om een goede vorm en gezondheid te behouden. Als de klimplant begint te rimpelen, verkleuren of de bloemen en bladeren beginnen te verdunnen, is het tijd om te snoeien. Snoeien moet worden uitgevoerd in de lente of in het begin van de zomer om de plant sterk te houden. Het snoeien moet zorgvuldig worden gedaan met behulp van schone, geslepen snoeischaren of secateurs.

Stap 1: Voorbereiden

Voordat u begint met het snoeien van de Chinese roos, moet u de volgende stappen ondernemen:

  • Verzamel alle benodigde gereedschappen, zoals een lange, schone paar secateurs.
  • Verzamel alle verwijderingsmateriaal in een vuilniszak om gemakkelijk te verwijderen.
  • Kies een kan tijdens het snoeien zodat u wat water kunt toevoegen als de planten droog aanvoelen.
  • Check op insecten rond de stam, knoppen en bloemen.
  • Snoei altijd de oude en zieke takken terug. Ze kunnen worden hergebruikt als compost voor andere planten in uw tuin.

Stap 2: Snoeien

U kunt beginnen met snoeien nadat u voorbereidende stappen hebt uitgevoerd. Begin aan de onderkant van de Chinese roos en begint langzaam. Pas de lengte aan van de knoppen en takken die moeten worden gesnoeid. Als je de tak doorknipt, snij dan terug naar een knop of nieuwe lot.

Bescherm gezonde knoppen en bloemen. Snij niet meer dan een vijfde van de plant tegelijk en verwijder altijd de scherpe uiteinden van de takken om schade te voorkomen. Wees ook voorzichtig met de verwijderingszak als je het snoeischaar bijwerken. Probeer geen gezonde takken te verwijderen.

Stap 3: Water En Fertiliseren

De plant moet kort na het snoeien gewatteerd worden. Gebruik een lange, brede buis om een even gelijkmatige verdeling van het water te verzekeren. Controleer de Chinese roos regelmatig om ervoor te zorgen dat er voldoende water is om de stam en de takken te verzadigen. Gebruik een bladmest om de plant te voeden als deze blijkt te verkleuren of de bloei stopt.

Samenvatting

Het snoeien van een Chinese roos is een relatief eenvoudig proces dat moet worden uitgevoerd om de plant gezond te houden. Snoei de plant in de lente of vroege zomer met behulp van schone, geslepen secateurs of snoeischaren. Voorbereiding is het belangrijkste stap en maak schoon materiaal klaar om te verwijderen. Na het snoeien de plant water geven en eventueel fertiliseren , als dat nodig is. Het regelmatig snoeien van Chinese rozen zal hen helpen gezond en in gezonde vorm te blijven.

Plaats een reactie