Citroenboom snoeien

Een Citroenboom is een prachtige en efficiënte toevoeging aan elke tuin. Ze leveren abondante oogst van heerlijke, sappige citroenen. Om optimaal van deze boom te genieten is een jaarlijks snoeibehoeft. Door je citroenboom te snoeien is het voor een lange levensduur mogelijk.

Wanneer je een Citroenboom snoeien?

Snoeien van je citroenboom is meestal in het vroege voorjaar, van maart tot juli. In Nederland komt er nogal wat regen voor, waardoor de tuin vaak te nat is om te snoeien. Als dit het geval is, wacht dan even totdat het droger wordt voordat je aan je snoeiwerk begint. In het algemeen kun je de meeste snoei verrichten tussen maart en november.

Hoe je een Citroenboom te snoeien?

Snoeien van een Citroenboom begint met het inspecteren van de takken. Controleer of er takken zijn die te dicht bij elkaar staan, knopeigenaardigheden hebben of beschadigd zijn. Verwijder alle beschadigde takken met een tuinschaar. Zorg ervoor dat je de bovenkant en de zijkanten van de boom inspecteert. Haal vervolgens de dood hout en takken uit de boom. Zorg ervoor dat je niet teveel van de gezonde takken weg snoeit. Als laatste snoei je de boom in vorm. De citroenboom heeft meestal een mooie, kegelvormige kroon en moet gesnoeid worden zodat deze vorm behouden blijft. Teken de boomvorm in de lucht en snoei vervolgens de buitenste takken weg om deze vorm te behouden.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.50
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Gereedschap om een Citroenboom te snoeien?

Voor het snoeien van een Citroenboom heb je een aantal stukken gereedschap nodig. Een scherp tuinschaar (handmatige of elektrische ), loppers (handmatige of elektrische) en een snoeischaar. Het is ook handig om een ladder of een hoge stoel te hebben zodat je ook de hogere takken kunt bereiken. Het is ook aan te raden om snoeihandbeken te dragen als je citroenboom hoog genoeg is om goed te inspecteren en te snoeien.

Tips voor het snoeien van Citroenboom

Als je je citroenboom gaat snoeien is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Het is aan te raden om de tuinschalen, loppers en snoeischaar schoon en scherp te houden. Bedenk voor je begint dat de schade aan de boom moeilijk te repareren is en dat het geen haast heeft. Snoei niet meer dan één derde van de boom in één keer en probeer ook altijd de natuurlijke vorm van de takken te behouden. Snoei alleen takken die eruit steken of overtakken zijn. Zorg ervoor dat u de schaar of de lopper zodanig boven de top van de tak vasthoudt, zodat deze op dezelfde hoogte als de basis kan worden gesneden. Wees voorzichtig met het knippen van de centrale stam en dikke takken om verdere schade te voorkomen.

Snoeien van een citroenboom is een belangrijk onderdeel om van je boom te genieten. Zorg ervoor dat als je je citroenboom gaat snoeien de juiste gereedschappen gebruikt, in de juiste maanden en op de juiste manier. Je citroenboom zal je dan elk jaar bedanken met een grote oogst van sappige citroenen.

Plaats een reactie