Clematis snoeien

Hoe Clematis het beste te snoeien?

Clematis is een populaire klimplant waarvan de bekrosting nogal eens een speciale aandacht nodig heeft. Een goed onderhouden clematisplant zal u een schitterend bloeiende plant voorschotelen die prachtig weer langs een haag of schutting torent. Voor een optimaal resultaat is het daarom belangrijk dat Clematis op de juiste manier wordt gesnoeid. Hieronder leg ik u stap voor stap uit hoe je het beste Clematis kunt snoeien.

Clematis snoeien in welke periode?

Voordat je begint met het snoeien van Clematis is het belangrijk om goed te weten welke periode van het jaar de ideale tijd is om deze klimplant te snoeien. Het snoeien van Clematis is het beste te doen in het voorjaar, zo rond maart of april. Als het snoeien later wordt gedaan, dan is de kans groot dat de plant geen bloei meer zal krijgen die jaar.

Hoe Clematis te snoeien?

Het snoeien van Clematis is niet moeilijk. Je moet gewoon het wilgenstro dat weggeschoten kan worden met een stevige schaar wegknippen. Verwijder hierbij al het oude en verwelkte materiaal dat je aantreft. Je kunt daarnaast ook clematis besnoeien die te dicht is gegroeid, door de onderste stengels weg te knippen. Hierdoor krijgt de nieuwe stengels meer lucht, waardoor ze sterker zullen worden. Vergeet niet, snijd niet meer dan 1/3 van de groei weg om te voorkomen dat de plant uitput.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschappen om Clematis te snoeien?

Om Clematis te snoeien, heb je alleen maar een paar basisgereedschappen nodig; een schaar, een stevig roestvrij stalen mes en een paar handschoenen. Met deze gereedschappen kun je Clematis gemakkelijk snoeien en krijg je een prachtige, stevige plant waar je jarenlang van kunt genieten.

Waarom is het belangrijk om Clematis te snoeien?

Het goed onderhouden van Clematis is belangrijk voor het stimuleran van een optimale bloei en een goede groei. Door in het voorjaar de plant te snoeien wordt de luchtcirculatie gestimuleerd en krijgen de nieuwe stengels meer licht om te groeien. Ook het wegnemen van dor en oud materiaal geeft de plant meer ruimte om te groeien en bloeien.

Samenvatting: Clematis snoeien

Als je Clematis goed wilt onderhouden is het belangrijk om op de juiste manier te snoeien. Het beste resultaat behaal je door Clematis in het voorjaar te snoeien, rond maart of april. Verwijder al het wilgenstro en kleine, dode stengels. Vergeet niet niet meer dan 1/3 van de groei weg te knippen om te voorkomen dat de plant uitput. Om de plant netjes te snoeien heb je atleen een schaar, een stevig mes en een paar handschoenen nodig.

Plaats een reactie