Druif winter – hoe kun je het beste snoeien?

Bij het kweken van druiven is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft, meer bloei en oogst produceert en ook meer rustige en consistente druiven maakt. Het snoeien van de druif in de winter, wanneer de meeste bladeren gevallen zijn, is essentieel voor het onderhoud en de productie van de druiven.

Waarom is het belangrijk om te snoeien in de winter

Snoeien in de winter is belangrijk omdat de druivenranken slapper worden en de druiven de zomermaanden hebben gebruikt om terug te schieten en stevig en sterk te worden. Doordat de ranken stevig zijn, is het gemakkelijker om het snoeien in de winter succesvol uit te voeren. Het verwijderen van oude ranken voorkomt ook dat er schimmel en ziektes op de ranken verschijnen. Als je in de herfst op tijd begint met snoeien, kun je op het juiste moment komen voordat het regenseizoen begint.

Wanneer druiven snoeien?

De meest voorkomende vorm van druifwinteren is eind oktober/begin november. Dat is de beste periode om de druiven terug te snoeien, voordat de rode vrieskou begint. Het snoeien van de druivenranken voordat het echte koude weer begint, voorkomt dat de ranken bevriezen.

Hoe de druif winter te snoeien?

Voor het snoeien in de winter is het belangrijk om de juiste tools en technieken te gebruiken. Gebruik hiervoor schaar met grote, geslepen bladen. U zult de takken moeten knippen met de schaar of de vingers gebruiken om takken los te trekken. Snijd alle oude takken en bladeren weg, behalve de nieuwe groei. Verwijder ook al het dode fruit of bladeren die op de ranken achtergebleven zijn.

Je moet ook een goede broes gebruiken voor de tuin. Een goede spoelhaken helpt ook om de druivenranken schoon te maken. Je moet de ranken met de teugels organiseren, ervoor zorgen dat de ranken een open spinvorm krijgen. Verplaats de ranken waar nodig, zorg ervoor dat het kruisen wordt voorkomen. Ten slotte, met behulp van een rietschaar of vleesmolen, kunt u de ranken egaliseren en kan overbodig takken toon snoeien.

Hoe voorkom je schimmelinfecties?

Het voorkomen van schimmelinfecties is een van de voordelen van het snoeien van de druif in de winter. Het voorkomt ook dat plagen en ziektes op de ranken verschijnen. De bevroren lagen in de lucht helpen ook om schimmelinfecties te voorkomen. Vermijd ook overmatig water geven, omdat dit ook schimmelinfecties kan veroorzaken.

Overwegingen bij het snoeien van druiven

Bij het snoeien van de druif in de winter moeten enkele dingen worden overwogen. Ten eerste is het belangrijk dat de druivenranken schoon en snoeien. Ze moeten ook worden verwijderd van overbevolkte of te dicht bij elkaar staande ranken om te voorkomen dat schimmelinfecties krijgen. Het is ook belangrijk om het gebied schoon te houden, want het kan schimmelinfecties veroorzaken. Ten slotte om de druifwinteren goed te laten verlopen, is het belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken.

Snoeien van de druif in de winter is belangrijk om de druivenplant gezond en productief te houden. Door de juiste gereedschappen te gebruiken en de juiste tijd en technieken te kiezen, kun je de druif winter op de juiste manier snoeien. Door de oude ranken en bladeren regelmatig te verwijderen, kun je ongewenste schimmelinfecties en plagen op de druivenranken voorkomen.

Plaats een reactie