Druiven snoeien

Druiven snoeien is een geweldige ervaring om de betere kwaliteit druiven te verkrijgen om de verkregen smaak en een goed opbrengst door klimplanten te creëren. Het snoeien van druiven is een proces dat jaarlijks herhaald moet worden om de plant in optimale conditie te houden.

Hoe snoei je Druiven?

Het snoeien van druiven begint met het afsnijden van oude takken. De oude, verdorde takken die verwijderd moeten worden, zijn als eerste herkenbaar. Deze oude takken kunnen het volledige klimop bedekken, maar deze moeten worden verwijderd om goede luchtcirculatie en lichtinval te waarborgen. Om de plant helder te houden, kunt u de takken en twijgen die de stam kruisen of op elkaar drukken, verwijderen. Om de fruittakken en bloemen te reduceren, kunt u ook overbodige laterale takken afsnijden.

Druivenplanten kunnen in de speciale reisstand worden verlengd of worden verkort. Druiven worden in de winter en vroege lente gesnoeid. Het doel is om de plant zo te bewerken dat de basis is voor een goede vruchtproductie. Dit gebeurt door twijgen te verwijderen en nieuwe laterale scheuten te stimuleren om incidentele takken te vormen die later als structurele takken kunnen worden gebruikt. In het algemeen worden de ontluikende druiven arriveren in de tweede draad op de stam.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Tools voor snoeien

Het snoeien van druiven gaat het beste als er gebruik wordt gemaakt van het juiste gereedschap om de takken en twijgen af te snijden. Het gereedschap dat gebruikt wordt voor het snoeien van druiven, zal afhankelijk zijn van het formaat van de takken en de hoeveelheid tijd en energie die u wilt besteden aan het snoeiproces. Ten eerste kan gebruik worden gemaakt van een goed scherp paardenschaar, bypass-schaar of een kleine snoeischaar. Deze gereedschappen zijn het meest geschikt voor de meer gedetailleerde en precieze snoeiwerkzaamheden. Een groot, krachtig gereedschap, zoals een kloofschaar of bijl, zal ook zeker helpen bij het verwijderen van oude en dikke takken.

De juiste tijd van het jaar

Het is het beste om druiven in de herfst en winter te snoeien. Tot het begin van de lente is er geen blad op de druivenplant om mee te werken en om enig inzicht te krijgen in de structuur van de plant. Het is ook nuttig omdat er dan te zien is waar de latere takken moeten worden gehakt voor de beste resultaten. Het is oké om druivenplanten te laten herstellen in de zomermaanden, als dat nodig is, maar bedenk dat allereerst deze begint met het verwijderen van oude takken in de winter en het volgende gros zal worden aangetroffen in de lente.

Druiven snoeien is een proces dat u over het algemeen elk jaar moet herhalen. Het geheim voor het houden en verzorgen van een gezond, fruitdragend gewas, ligt in het verkrijgen en behouden van een goede integriteit van de plant. Goede luchttoevoer, voldoende licht, en een hoge voedingswaarde voor de druivenplant, zijn allemaal essentieel voor de integriteit en de voortdurende productie van de druiven. Het snoeien van druiven is, met het oog daarop, een essentiele stap om ervoor te zorgen dat de druiven op de best mogelijke manier kunnen worden gekweekt.

Plaats een reactie