Druiven snoeien

Druiven snoeien is een geweldige ervaring om de betere kwaliteit druiven te verkrijgen om de verkregen smaak en een goed opbrengst door klimplanten te creëren. Het snoeien van druiven is een proces dat jaarlijks herhaald moet worden om de plant in optimale conditie te houden.

Hoe snoei je Druiven?

Het snoeien van druiven begint met het afsnijden van oude takken. De oude, verdorde takken die verwijderd moeten worden, zijn als eerste herkenbaar. Deze oude takken kunnen het volledige klimop bedekken, maar deze moeten worden verwijderd om goede luchtcirculatie en lichtinval te waarborgen. Om de plant helder te houden, kunt u de takken en twijgen die de stam kruisen of op elkaar drukken, verwijderen. Om de fruittakken en bloemen te reduceren, kunt u ook overbodige laterale takken afsnijden.

Druivenplanten kunnen in de speciale reisstand worden verlengd of worden verkort. Druiven worden in de winter en vroege lente gesnoeid. Het doel is om de plant zo te bewerken dat de basis is voor een goede vruchtproductie. Dit gebeurt door twijgen te verwijderen en nieuwe laterale scheuten te stimuleren om incidentele takken te vormen die later als structurele takken kunnen worden gebruikt. In het algemeen worden de ontluikende druiven arriveren in de tweede draad op de stam.

Tools voor snoeien

Het snoeien van druiven gaat het beste als er gebruik wordt gemaakt van het juiste gereedschap om de takken en twijgen af te snijden. Het gereedschap dat gebruikt wordt voor het snoeien van druiven, zal afhankelijk zijn van het formaat van de takken en de hoeveelheid tijd en energie die u wilt besteden aan het snoeiproces. Ten eerste kan gebruik worden gemaakt van een goed scherp paardenschaar, bypass-schaar of een kleine snoeischaar. Deze gereedschappen zijn het meest geschikt voor de meer gedetailleerde en precieze snoeiwerkzaamheden. Een groot, krachtig gereedschap, zoals een kloofschaar of bijl, zal ook zeker helpen bij het verwijderen van oude en dikke takken.

De juiste tijd van het jaar

Het is het beste om druiven in de herfst en winter te snoeien. Tot het begin van de lente is er geen blad op de druivenplant om mee te werken en om enig inzicht te krijgen in de structuur van de plant. Het is ook nuttig omdat er dan te zien is waar de latere takken moeten worden gehakt voor de beste resultaten. Het is oké om druivenplanten te laten herstellen in de zomermaanden, als dat nodig is, maar bedenk dat allereerst deze begint met het verwijderen van oude takken in de winter en het volgende gros zal worden aangetroffen in de lente.

Druiven snoeien is een proces dat u over het algemeen elk jaar moet herhalen. Het geheim voor het houden en verzorgen van een gezond, fruitdragend gewas, ligt in het verkrijgen en behouden van een goede integriteit van de plant. Goede luchttoevoer, voldoende licht, en een hoge voedingswaarde voor de druivenplant, zijn allemaal essentieel voor de integriteit en de voortdurende productie van de druiven. Het snoeien van druiven is, met het oog daarop, een essentiele stap om ervoor te zorgen dat de druiven op de best mogelijke manier kunnen worden gekweekt.

Plaats een reactie