Echinacea snoeien

Echinacea is een prachtig bloeiende plant die veel kleur kan toevoegen en die een prachtige aanvulling vormt op de tuin. Het snoeien van Echinacea is een essentieel onderdeel om de bloemen zo mooi mogelijk te laten bloeien. Het vraagt enige zorg en aandacht, maar met een goede planning en het juiste materiaal kun je ervoor zorgen dat Echinacea optimaal kan groeien. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het snoeien van deze prachtige bloem.

Wanneer moet je Echinacea snoeien?

Echinacea is winterhard, wat betekent dat de bloemen het beste gedijen in koude periodes. Omdat de bloemen tijdens de winter gesloten blijven, is het meestal het beste om te beginnen met het snoeien van deze bloemen na de winter. Het exacte tijdstip hangt natuurlijk af van de koude periodes in het land waar je woont. In Nederland is het meestal eind maart of begin april als de Echinacea weer gaat groeien, afhankelijk van de kou die je in de herfst en winter hebt gehad.

Hoe snoei je Echinacea?

Het snoeien van Echinacea kan best lastig zijn. Om te beginnen is het belangrijk dat je de juiste materialen hebt om te snoeien. U wilt niet meer snijden dan nodig, maar u wilt hierbij wel materialen gebruiken die schoon en scherp zijn. U kunt bijvoorbeeld een scherp paardenschaar gebruiken. Controleer voor u begint of uw gereedschap schoon en scherp is.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Het is belangrijk om een ​​verstandig plan te hebben als je begint met het snoeien. Als regel is het een goed idee om alleen de oude bloemen af ​​te snijden die zijn gevormd in de vorige jaargangen. De meeste bloemen zullen aan de onderkant van de stengel groeien, dus u moet uw snoeiwerk daar beginnen. U moet ook voorzichtig zijn als u de stengels bij uw Echinacea-planten snoeit, omdat ze ietwat zacht zijn en kwetsbaar zijn voor schade.

Hoe vaak moet je Echinacea snoeien?

Het snoeien van Echinacea hoeft niet vaak te gebeuren. U kunt dit meestal een keer per jaar doen, maar als u geïnteresseerd bent in het verbeteren en intensiveren van de bloemen, kunt u soms twee keer per jaar of meerdere keren per jaar een snoeibeurt uitvoeren. Als u twee keer per jaar snoeit, is het meestal verstandig om te beginnen met het snoeien aan het begin van het seizoen, zodat u kunt profiteer van de meest groeiende plant.

Conclusie

Snoeien is een essentieel onderdeel om van Echinacea-planten te genieten. U kunt dit meestal slechts een keer per jaar doen, maar als u de bloemen meer wilt verbeteren, kunt u eventueel tweemaal per jaar snoeien. Gebruik voor het snoeien een schoon en scherp gereedschap en houd rekening met de koude periodes in Nederland als u een tijdstip kiest om te beginnen.

Plaats een reactie