Euonymus Japonicus snoeien

Introductie

Euonymus japonicus, ook bekend als de Japanse Spindel, is een populaire sierstruik voor tuinen wereldwijd. Dit komt vooral doordat ze sterk, sierlijk en makkelijk te verzorgen is. Snoei is nodig om de vorm, groei en grootte te reguleren. Voordat je de Japanse Spindel gaat snoeien, is het belangrijk dat je de juiste technieken en gereedschappen kiest. In dit artikel zullen we de stappen uitleggen, zodat je begrijpt hoe je je Euonymus japonicus technisch goed kunt snoeien.

Wanneer te snoeien?

Euonymus japonicus maakt deel uit van de groep wintergroene struiken, wat betekent dat ze je tuin de hele winter blijven versieren. Voor het beste resultaat raden we aan om de struik in de winter of het vroege voorjaar te snoeien. Het is belangrijk om te wachten totdat de late lente of vroege zomer voorbij is. Als de weersomstandigheden dat toelaten, kun je vanaf maart snoeien. Let erop dat je nooit te vroeg of te laat bent. Dit kan schadelijk zijn voor de struik.

Wat is de beste manier?

Om het meeste uit je struik te halen, raden we je aan om voor herschikken te kiezen. De Euonymus japonicus struik heeft een kolomvorm, dus je zou de takken stevig kunnen afknippen om te voorkomen dat de struik te breed wordt. Als je ervoor kiest om de takken af te knippen, doe het dan tenminste 15 cm boven het laatste knipsel. We moedigen je echter aan om de struik te herschikken door de hoofdtakken te onderscheiden en de hoeveelheid takken te verminderen. Overweeg om gesneden takken van 10 cm af te knippen om de beoogde vorm te krijgen. Gebruik een secateur, die een scherpe en precieze snede geeft. De schaal van de energie die je besteedt aan het herschikken en snoeien van je struik rechtvaardigt de investeerde tijd.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Bewaren van je struik

Na het herschikken van de Euonymus japonicus is het belangrijk om de struik goed te verzorgen. Dit betekent regelmatig water geven en het toevoegen van voldoende voedingsstoffen zoals stikstof. Overmatig water kan schadelijk zijn voor de struik, omdat het de bladeren en takken zwakker maakt. Als je het toevoegen van voedingsstoffen nog niet eerder hebt gedaan, doe het dan nu. Denk ook aan het periodiek inspecteren van de struik op eventuele ziektes. Als je ziekten ziet veroorzaakt door insecten, bespuit de struik dan met de juiste pesticiden om te voorkomen dat deze verspreid worden.

Conclusie

Snoeren van Euonymus japonicus vraagt om tijd, energie en maatregelen om de struik gezond en aantrekkelijk te houden. Als je de juiste technieken en gereedschappen kiest en de snoeihandelingen uitvoert op het juiste moment van het jaar, zal je tuin stijgen als een compleet landschap. Gezien de populaire status naast andere exotische struiken, blijft het een waardevolle toevoeging aan de tuin en elke tuinier zal zich er zeker over verheugen.

Plaats een reactie