Forsythia snoeien

Inleiding

Forsythia is een populair bloemgewas dat als een opvallende toevoeging aan uw tuin kan fungeren en een prachtig gezicht te bieden heeft. Hoewel het een waardevolle toevoeging is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de Forsythia goed gesnoeid en geregeld wordt. Het snoeien van Forsythia is niet moeilijk of ingewikkeld, maar het is wel belangrijk om de juiste technieken te gebruiken en te weten wanneer u moet snoeien. In dit artikel zullen we bespreken hoe je het beste Forsythia kunt snoeien, wanneer je het beste kan doen, hoe je het exact aanpakt en welke gereedschappen je hierbij kunt gebruiken.

Hoe te snoeien

Bij het snoeien van Forsythia wordt meestal gebruik gemaakt van twee technieken, het selectief snoeien voor het afzetten van sierstructuur en het opruimen van overtollig of overjarig hout. Het selectief snoeien vermindert de dichtheid, vormt een luchtigere structuur en elimineert vertakkingen die te dicht bij elkaar staan. Dit verbetert de uitstroming van licht en lucht, waardoor de plant beter kan groeien. Te veel vertakkingen laten ook de bloemen minder open en helder worden.

In termen van timing is selectief snoeien het beste tussen januari en maart en als het weer warm is, maar niet heet. Als u Forsythia na het bloeiseizoen snoeit – het snoeien na de bloei – kunt de bloei voor de volgende lente misschien beperken. Op hetzelfde moment kunt u de vroege bloei van de volgende lente echter verbeteren, omdat het optimale snoeien nieuwe scheuten verhoogt die tijdens de lente meer bloemen zullen produceren.

Verwijderen van overtollig of overjarig hout

Een structurele revisie van oudere Forsythia’s vereist het verwijderen van overtollig of overjarig hout. Selectief snoeien komt aan de orde als er te veel vertakkingen of vertakkingen op elkaar worden aangetroffen. Het verwijderen van overjarig hout is een algemene procedure die het beste kan worden uitgevoerd tijdens de late winter of het vroege voorjaar, voordat nieuwe groei begint.

Het verwijderen van bestaand hout is een goede manier om nieuwe scheuten voor te bereiden voor het lente bloeiseizoen. Meestal zal de Forsythia royaal laten groeien dankzij de stokken die aanwezig zijn, maar het is belangrijk om weg te snoeien wat oud is, wat in de weg staat en wat de prachtige kleur van de bloemen belemmeren. Zorg ervoor dat u alle dood hout en aangetast hout weggooit, evenals vertakkingen die korter zijn dan 20 cm. Verwijder ook vertakkingen die groeien in dezelfde richting als andere verticale scheuten voor een schone en gezonde uitstraling.

Gebruik de juiste gereedschappen

Het is noodzakelijk om te investeren in goede kwaliteit snoeigereedschappen als u van plan bent uw Forsythia regelmatig te snoeien. Omdat Forsythia in korte tijd kan uitgroeien tot zeer dikke struiken, moet u de juiste gereedschappen gebruiken om uw snoeiwerk gemakkelijker te maken.

Een goede haagschaar is een must als u uw Forsythia wilt snoeien. Een goede haagschaar heeft brede, scherpe en sterke bladen waarmee u al het overtollige hout kunt verwijderen. Hetzelfde geldt voor een stevige snoeischaar. Een afsnijmes gemaakt van staal is een uitstekende keuze om grote takken af te snijden.

Wanneer u met het snoeiwerk bent klaar, behandelt u alle zichtbare snijvlakken met een schimmelwerende vloeistof om schimmelinfecties te voorkomen. Ook dekken de snijvlakken helpt om de stress van de plant te verminderen en kan helpen om het recupereren na het snoeien te versnellen.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken hoe je het beste Forsythia kunt snoeien, wanneer je het beste kan doen, hoe je het exact aanpakt en welke gereedschappen je hierbij kunt gebruiken. We hebben geconcludeerd dat het selectief snoeien het beste kan worden uitgevoerd tussen januari en maart, als het nog niet te warm is. Verwijderen van overtollig of overjarig hout is ook een goede manier om voor te bereiden op het lente bloeiseizoen. De Forsythia is een populair bloemgewas dat als een opvallende toevoeging aan uw tuin kan fungeren en een prachtig gezicht te bieden heeft. Het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken en te weten wanneer je moet snoeien. Gebruik stevige haagscharen en afsnijmessen om grote takken af te snijden en behandel alle zichtbare snijvlakken met een schimmelwerende vloeistof om schimmelinfecties te voorkomen.

Plaats een reactie